Влада

До громадської ради при Житомирській ОДА хочуть увійти 55 представників ГО, з яких оберуть 35 членів

5 July 2019, 11:05

55 кандидатів від громадських організацій візьмуть участь в установчих зборах для формування нового складу громадської ради при Житомирській облдержадміністрації, 17-м представникам відмовили в участі в зборах у зв’язку з неусуненням у визначений строк невідповідності поданих ними документів.

Про це 5 липня повідомила пресслужба Житомирської ОДА.

«Загалом 72 інститути громадянського суспільства (ІГС) делегували своїх представників для участі в установчих зборах з метою формування громадської ради при Житомирській ОДА. Список кандидатів затвердила ініціативна група після перевірки виправлених недоліків у документах ІГС. Відповідно до законодавства, ІГС області мали 5 календарних днів для виправлення недоліків та невідповідностей у документах. За рішенням ініціативної групи, 55 осіб стали кандидатами до складу громадської ради, які братимуть участь в установчих зборах», - інформує пресслужба.

17 представникам інститутів громадянського суспільства відмовили в участі в установчих зборах у зв’язку із неусуненням у визначений строк невідповідності поданих ними документів встановленим Типовим положенням про громадську раду вимогам.

Установчі збори для формування нового складу громадської ради при ОДА відбудуться 11 липня 2019 у малій залі обласної ради та облдержадміністрації (м. Житомир, майдан імені С.П. Корольова, 1, 4-й поверх). Реєстрація розпочинається о 13.00 год., початок засідання о 14.00 год.

Під час установчих зборів шляхом рейтингового голосування буде обрано склад громадської ради (виділено редакцією), - наголошують в ОДА.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 (зі змінами від 24 квітня 2019 р. № 353) кількісний склад громадської ради не може становити більше ніж 35 осіб. Строк повноважень складу громадської ради становить 2 роки з дня затвердження органом виконавчої влади її складу.

ОДА також опублікувала список кандидатів до складу громадської ради, серед яких - прізвища таких відомих у Житомирі та області людей, як подружжя артистів Ярослава та Валентини Теплих, художника Василя Кондратюка, Владислава Паламарчука (ГО «Милосердя», Центр для безхатьків), Олександр Зуб (волонтер, член попереднього виконкому), Сергій Намєснік (екс-голова координаційної ради житомирського бюджету участі), Олег Горай (екс-начальник ГТУ юстиції в Житомирській області), а також прізвища відомих «активістів». Багато хто входив до складу попередньої громадської ради при ОДА.

Нагадаємо, за три дні до завершення конкурсу до громадської ради-2019 зареєстрували всього 15 представників інститутів громадянського суспільства з 35 необхідних.

Як повідомляв Житомир.info, до попереднього складу громадської ради при Житомирській ОДА, яку сформували в квітні 2015 року, входили 176 представників інститутів громадянського суспільства. Головою був обраний керівник громадської організації «Благодійний фонд «Разом за справу» Володимир Стельмах. Громадська рада завершила свою роботу в квітні 2017 року.

В травні 2017 року голова ОДА Ігор Гундич своїм розпорядженням затвердив склад ініціативної групи з формування нового складу громадської ради, але потім процес призупинили. На сесії 12 вересня 2018 року Гундич пояснював, що громадської ради немає вже півтора року, але ніяких проблем ніхто не відчуває, а говорити про створення буде сенс після того, як буде постанова Кабміну з новими правилами. 5 жовтня 2018 року прихильника створення Громадської ради при Житомирській ОДА облили зеленкою на порозі адмінбудівлі. Цього ж дня, близько 9-ї ранку, громадський активіст Андрій Блощинський на асфальті під стінами ОДА залишив повідомлення Ігорю Гундичу.

8 жовтня 2018 більше півсотні активістів та представників громадських організацій зібралися, щоб обговорити положення створення громадської ради при ОДА, але все закінчилося суперечками та сутичками.

14 травня 2019 голова Житомирської ОДА Ігор Гундич підписав розпорядження про створення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування громадської ради. У коментарі, опублікованому на сторінці у соцмережі, Ігор Гундич написав, що за декілька днів розпочнеться прийом документів від представників громадськості.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: громадська рада ОДА  
Матеріали по темі