Економіка

У Житомирській обласній фітосанітарній лабораторії занижували вартість послуг та списували пальне, – аудитори

5 July 2019, 11:47

За результатами проведеної фахівцями Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності державної установи «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія» за період з 01.01.2016-28.02.2019 виявлено порушень, що призвели до втрат, на суму майже 276 тис. грн.

Про це 5 липня повідомила прес-служба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Під час ревізії встановлено, що коштом загального фонду здійснено видатки на загальну суму понад 145 тис. грн, на оплату праці працівників, залучених до надання платних послуг, які мали проводитися коштом спеціального фонду. Через занижену вартість послуг з проведення лабораторної експертизи лабораторія недоотримала власних надходжень на суму майже 48 тис. грн. Окрім того, аудиторами виявлено нестачу матеріальних цінностей на суму майже 43 тис. грн. Серед інших виявлених порушень незаконні витрати на оплату праці, зайве списання пального тощо. Загальна сума таких порушень становить майже 40 тис. грн», – пише прес-служба.

Аудиторам вдалося забезпечити відшкодування встановлених порушень на суму понад 238 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань 1 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності. Керівнику об’єкта контролю надіслано вимоги щодо усунення виявлених порушень. До лабораторії застосували заходи впливу за порушення бюджетного законодавства. Про виявлені факти поінформували правоохоронні органи.

Як повідомляв Житомир.info, 11 червня 2019 року Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області інформувало, що в Харитонівській сільській раді (Коростишівський район) аудитори виявили порушень на понад 1,6 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аудитори кошти втрати фітосанітарна лабораторія  
Матеріали по темі