Політика

Мер Житомира агітує за самовисуванця, який балотується в нардепи по округу №62

6 July 2019, 15:34

Мер Житомира Сергій Сухомлин агітує за кандидата-самовисуванця Ігоря Гундича.

Агітаційний ролик з назвою «Вибір Сергія Сухомлина – Ігор Гундич» розміщений 5 липня на Facebook-сторінці кандидата в нардепи, яка має назву «Гундич – кандидат від житомирян».

Сухомлин агітує за кандидата не як приватна особа, а як посадовець, про що свідчить напис у відео під його прізвищем: «Житомирський міський голова».

«Зовсім скоро відбудуться вибори до Верховної Ради України. Свій вибір я вже зробив. Разом з цією людиною ми відбудували Житомирську гімназію №3, дитячий садочок №58 та стадіон «Спартак». Ми вже розпочали реконструкцію набережної річки Тетерів, а також побудували Центр реабілітації воїнів АТО. Тільки цього року на дороги у Житомирі виділено більше 70 мільйонів гривень. Це конкретна допомога для міста. Житомиру у Верховній Раді потрібен сильний депутат, потрібен Ігор Гундич – людина реальних справ», - говорить мер Житомира.

Скріншот з Facebook

Нагадаємо, з 1 вересня 2016 року, після відставки Сергія Машковського, Ігор Гундич тимчасово виконував обов’язки голови Житомирської ОДА, а 27 жовтня цього ж року президент Петро Порошенко підписав указ про його призначення на посаду голови облдержадміністрації. 23 червня 2019 року ЦВК зареєструвала самовисуванця Ігоря Гундича кандидатом в нардепи по мажоритарному округу №62 (Житомир). Наступного дня, 24 червня, президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Ігоря Гундича з посади голови Житомирської облдержадміністрації. 27 червня 2019 року був останній робочий день Ігоря Гундича на посаді голови Житомирської ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, під час першого туру президентських виборів 31 березня 2019 року мер Житомира Сергій Сухомлин та голова ОДА Ігор Гундич сфотографувалися з бюлетенями на виборчих дільницях. Начальник ГУНП Вячеслав Печененко 3 квітня повідомив, що по цій ситуації поліція відкрила кримінальне провадження по ст. 159 «Порушення таємниці голосування». 18 квітня Печененко інформував, що справа була закрита у зв’язку з відсутністю кримінального злочину, але прокуратура повернула її на доопрацювання, поліція відкрила адміністративні провадження і за цими провадженнями Гундичу та Сухомлину виписали адміністративні протоколи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори агітація Сухомлин Гундич  
Матеріали по темі