Політика

Інтерв’ю з кандидатом. Борис Ткаченко розповів, навіщо йде в депутати

8 July 2019, 10:34

Дострокові вибори до Верховної Ради відбудуться зовсім скоро, 21 липня. Цього дня ми обираємо не лише політичну партію, а й свого «особистого» представника у Верховній Раді від Житомира - кандидата-мажоритарника. У зв'язку з цим, видання FreshNews вирішило поспілкуватися з кожним із кандидатів. Сьогодні говоримо з кандидатом №1, самовисуванцем Борисом Ткаченком.

- Борисе, навіщо йдете до Верховної Ради? І чому обрали саме Житомир?

Добридень, Друзі! Чому балотуюсь від Житомира? Дуже просто - тут я народився і виріс, прожив усе своє життя. Тут живуть мої батьки та зростають діти. Я знаю і люблю своє місто - і дійсно хочу змінити життя людей на краще. Саме тому і «йду в депутати».

- Наші люди досить критичні і не дуже довіряють обіцянкам… Тому питання: що Ви вже встигли зробити для житомирян?

Цікаве питання (посміхається) … Але, оk …

За освітою я - інженер-будівельник, і можу сказати, що, за моєї ініціативи та безпосередньої участі, спроектовано і збудовано понад 100 об'єктів соціальної сфери - і це тільки в Житомирі.

Усі перераховувати не буду, найпомітніші - Українська Православна церква Святого Георгія, спортивно-оздоровчий комплекс «Золоте руно» та, звичайно, реконструкція вулиці Небесної Сотні /ділянка Київська-Лятошинського/ - на це було витрачено цілих 3 роки, стикнулися з активним опором, але в підсумку все ж перемогли.

Інший випадок - у 2014 / 2015 роках міська влада намагалася незаконно організувати будівництво так званих «базар-вокзалів» майже під вікнами житомирян. Прості люди виступили категорично проти, а влада спробувала наплювати на думку людей та реалізувати вигідний для себе проект - але, в підсумку, ми все ж таки вистояли і перемогли.

- Чим займаєтесь зараз?

На даний час я - депутат Оліївської об'єднаної територіальної громади.

- Чи можете назвати свою діяльність як депутата вдалою?

Вважаю, що так. У всякому разі, жителі нашої громади задоволені, і це - найважливіше. А починалося все досить не просто …

- Що маєте на увазі?

Коли я «йшов у депутати», беручи участь у виборах у Світині, звичайно спілкувався з жителями громади - вони розповідали про проблеми, очікування і побажання до влади. Люди прагнули змін, довірилися мені, проголосували - і я став депутатом.

Почавши працювати, ми відчули величезну протидію з боку діючої влади, зокрема, від команди екс-президента Петра Порошенка. Були навіть оголошені перевибори - але ми знову в них перемогли. Разом з жителями, отримавши їхню підтримку, ми вистояли.

Зараз наша Громада входить в ТОП-10 найбільш динамічних і розвинутих громад в Україні, а також займає 6-те місце за рівнем доходів.

Активно будуємо нові дороги - 35 повністю нових доріг уже збудовано, ще 15 - робляться зараз; будується сучасна амбулаторія сімейного типу; на умовах співфінансування ми придбали новий апарат МРТ для районної лікарні.

Будівництво нової дороги в Світині /Житомирський район/ _ 03/07/2019

Діти - наше майбутнє, і дуже важливо забезпечити їм комфортні умови життя, навчання та розвитку. Реалізовуємо проекти будівництва двох нових шкіл і дитячого садка, утеплюємо, ремонтуємо і оновлюємо діючі ліцей та гімназію, капітально ремонтуємо шкільні їдальні.

Розроблено та погоджено проект, уже в цьому році розпочинаємо будівництво трьох нових комплексних спортивних майданчиків із футбольним полем, тенісним кортом, тренажерами і обладнанням для заняття WorkOut, встановили 7 нових дитячих майданчиків. Затверджено проект будівництва нового клубу - у молоді має бути місце для дозвілля та розвитку.

Допомагаємо жителям, що стикнулися з життєвими труднощами / проблеми зі здоров'ям, та ін. / - прийнята програма «Турбота», жителям громади вже виділено матеріальної допомоги на суму понад 3 мільйони гривень …

- Нам би так в Житомирі! Особливо дивують дороги - в Житомирі з цим не дуже …

Так, з дорогами взагалі цікава історія.

У Громаді є дорога не в найкращому стані - і ми хочемо її відновити. А нам не дозволяють,адже дорога знаходиться на балансі області. Ми вже кілька місяців хочемо відремонтувати її за власні кошти - а нам блокують цю можливість.

Саме тому хочу стати депутатом Верховної Ради - люди у нас нові і готові до змін, а закони - старі. Їх потрібно змінювати.

- Чому йдете як самовисуванець-мажоритарник, а не від партії?

З двох причин. Перша - депутат-мажоритарник більш незалежний, не пов'язаний по руках і ногах «політикою партії». Будучи «вільним» депутатом, впевнений, що зможу багато зробити для простих житомирян і українців.

У цілому, рекомендую - голосуйте не за партію, а за особистість.

- Згодна … Навіть в гарних партіях можуть ховатися різні люди. Навіщо йдете в депутати?

Українці на виборах Президента голосували за зміни - а змін немає. Я йду в парламент, щоб їх здійснити.

Я не хочу, щоб люди «жили по-новому» - люди повинні жити краще, відчувати себе гідними та впевнено дивитися в завтрашній день. Хочу, щоб кожен українець міг себе реалізувати тут, на Батьківщині, і люди не виїжджали за кордон у пошуках заробітку та кращого майбутнього для своїх дітей.

- Ваш рецепт боротьби з корупцією?

Корупцію намагаються побороти цілих 27 років - але чомусь нічого не виходить. Насправді, щоб її знищити, не потрібні складні закони і нові антикорупційні органи. Найбільш дієвий спосіб - забрати все майно і кошти, «нажитые непосильным трудом», та віддати їх пенсіонерам.

- Наша економіка розвивається дуже повільно, її зростання в 2018-му становило всього лише 3,3% / за даними Держстату, авт. /. Як будемо повертати кредити, взяті попередньою владою?

Економіка - основний двигун розвитку держави.

Але - людям потрібно сприяти у розвитку власної справи, допомогти підприємцям, тим, хто хоче працювати, стати на ноги. Вважаю, що кожен підприємець, який розпочинає свій бізнес, не повинен обкладатися податками в перші 3 роки своєї діяльності.

Для всіх інших вітчизняних підприємців та виробників необхідно зменшити податки вдвічі на найближчі 5 років. Малий і середній бізнес, за необхідності, повинен отримувати кредити під 6% річних - на розвиток власної справи.

Усе це дозволить стимулювати економічне зростання, надходження до бюджету збільшаться, і українці зможуть реалізувати себе тут, в Україні.


- У нещодавно розміщеному Вами відео Ви обіцяєте 10 000 $ на рахунок кожній дитині при народженні. Гроші повинні витрачатися на освіту та розвиток наших дітей. У мережі ця пропозиція викликала досить бурхливу реакцію ... Насправді реально це здійснити?

Цілком реально. Сьогодні допомога при народженні дитини складає 41 280 гривень / приблизно 1600 $ США, авт. /.

Україна - дуже багата своїми надрами та природними ресурсами держава. Але видобуток корисних копалин, нафти і газу проводиться нелегально або напівлегально, а весь дохід отримують олігархи.

Я вважаю, що природні багатства має добувати і розподіляти держава, а кошти від їх реалізації повинні виплачуватися людям у вигляді дивідендів або відсотків. Повірте, сума 10 000 $ для новонароджених українців - не така вже й велика для бюджету, доходи від продажу українських природних ресурсів набагато більші. Проблема в тому, що в бюджет ці кошти не потрапляють.

- Наостанок - питання про особисте. Чи одружені Ви, маєте дітей?

Мені б не хотілося вплутувати близьких в політику ...

Але, в цілому, так - я одружений, і ми виховуємо двох дітей - хлопчика та дівчинку.


Photo _ Instagram @zatkachenka _ 30/06/2019

Дізнайся БІЛЬШЕ: офіційний сайт кандидата в депутати від Житомира Бориса Ткаченка: tkachenko.zt.ua/

Бажаєш поспілкуватися особисто?

Особиста сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/TkachenkoBorys

Офіційна сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/ZaTkachenka

Переглянути фото та відео МОЖНА ТУТ: Instagram @zatkachenka : www.instagram.com/zatkachenka/.

Прес-служба кандидата в народні депутати Бориса Ткаченка

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткаченко  
Матеріали по темі