Влада

​Облрада звернулася до Кабміну щодо збільшення кількості вагових комплексів та працівників Укртрансбезпеки в Житомирській області

9 July 2019, 11:00

Житомирська обласна рада звернулася до кабінету міністрів щодо збільшення чисельності працівників управління Укртрансбезпеки у Житомирській області задля забезпечення належної роботи мобільних комплексів та можливості контролювати стан автомобільних шляхів області.

Звернення ухвалили на позачерговій сесії облради 9 липня.

Перед голосуванням депутат Остап Маланюк пропонував доповнити звернення проханням збільшити кількість великовагових комплексів – додати ще п’ять, які працюватимуть в Житомирській області.

Пояснив нинішню ситуацію з роботою Укртрансбезпеки начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА Роман Крисюк.

«Укртрансбезпека зараз має 5 великовагових комплексів, але є лише 7 чоловік, які мають їх обслуговувати, а для здійснення роботи одного комплексу треба мінімум дві людини, а для того, щоб він працював цілодобово треба шість людей. І тому не потрібно збільшувати кількість великовагових комплексів, бо немає людей», - сказав Роман Крисюк.

У зверненні зазначається, що за І півріччя 2019 року працівниками Управління перевірено7026 одиниць транспортних засобів. У результаті перевірок виявлено2207 порушень та складено 1613 відповідних актів. Виявлено 162 порушення габаритно-вагового контролю, складено 168 відповідних актів на перевищення допустимих габаритно-вагових норм, нараховано плату за проїзд автомобільними дорогами на суму 17829 євро, з яких у державний бюджет перераховано 345038 грн.

За звернення до Кабміну проголосували 43 депутати з 46 присутніх (всього в облраді 64 депутати). Також 40 депутатів підтримали пропозицію Остапа Меленюка щодо збільшення кількості великовагових комплексів.

Нагадаємо, 11 червня 2019 року в селищі Черняхів Житомирської області презентували єдиний в регіоні бетонний майданчик для зважування вантажівок.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 Укртрансбезпека перевірила 2378 вантажних автомобілів та виявила першу сотню порушників, яким виписали штрафи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія облради ваговий комплекс Укртрансбезпека  
Матеріали по темі