Місто

​Жителі будинків по вулиці Героїв Крут у Житомирі протестують проти зведення новобудови поруч

9 July 2019, 12:39

У Житомирі на земельній ділянці, що на вулиці Героїв Крут, 51, планують побудувати дев’ятиповерховий житловий будинок. Забудовник, який орендує ділянку, вже розпочав будівельні роботи. Однак мешканці прилеглих приватних секторів та багатоповерхівок виступають проти будівництва. Увечері 8 липня вони зібралися біля місця, де хочуть звести новобудову, аби вкотре зустрітися із представником забудовника та висловити своє невдоволення.

Містяни переконані, що таке будівництво може зруйнувати старі будинки, і на компроміси із орендарем не йдуть.


«На початку року так само збиралися мешканці, тому що вони планували таку ж забудову. Тоді ми її, як то кажуть, трошки відбили, тому що ми були у Сухомлина, носили колективне звернення. Тут скрізь будинки, колись було болото. Якщо на сьогоднішній день вони побудують будинок, то невідомо, що з ним буде: або він впаде на садочок, або він впаде на житловий будинок, де живе стільки мешканців. Пан Сухомлин нам пообіцяв і дав заборону на це будівництво. На сьогоднішній день знову почалися забудовні роботи. Вони зараз дуже хитро роблять. Якщо минулий раз вони робили, що люди все бачили, то зараз вони працюють з десятої по чотирнадцяту годину, поки люди всі на роботі. Ніхто з нами нічого не погоджував та не попереджав», – розповідає місцева мешканка Світлана.

Також додають, що місця навколо ділянки не так небагато, місцевим дітям ніде погратися, а двори заповнені автівками через відсутність парковок. Тому одноголосно скандують: будівництво поруч недоречне.

«Річ у тім, що коли буде будівництво – будуть страждати садочки, наші два будинки і сім будинків приватного сектору. Якщо вони будуть тут забудовувати, то може у будь-який момент цей будинок зруйнуватись і ось цей. Дороги тут нема, і вони зруйнують ту, яку нам збудували. Тут робили минулого року геологію і вода 5 метрів у висоту піднялась. Ми не проти, щоб тут побудували майданчик, автостоянку або побудували ще один садочок», – каже мешканка прилеглого будинку Лідія Гергола.

«Я сусід, тут три метри відстань, навіщо мені ця забудова, десятиповерховий будинок? У мене сонце приходить після першої години дня, а це не буде ні після часу, ні після двох, як в погребі буду жити. Мені це зовсім не потрібно, а з моєю думкою ніхто не рахується», – зауважує мешканець приватного сектору Юрій Виговський.

Забудовником на ділянці є приватне підприємство «Новобудінвестгруп». Його представники демонструють усі документи і переконують: все законно.

«Земельна ділянка знаходиться у нас в оренді з минулого року. Тоді була зроблена і геологія. На сьогодні вже розроблений проект, пройдена державна експертиза та отримано дозвіл на початок будівельних робіт. До цього ми спілкувалися з мешканцями декілька разів, але це було у такому ж сенсі. З міської радою був діалог на земельній комісії, але ми говорили, що це наша земельна ділянка, ми витратили певні кошти, розробили документацію і маємо повне право будувати тут житловий будинок. Вона не залазить ніякими межами на територію сусідніх будинків», – запевняє представник ПП «Новобудінвестгруп» Андрій Сабадаш.

Ще однією причиною суперечки стали гаражі, які побудовані на території орендованої ділянки.

«Гаражі знаходяться незаконно на нашій земельній ділянці, і тому я розумію, що є такий супротив людей, які незаконно встановили ці МАФи і не хочуть їх прибирати», – говорить Андрій Сабадаш.

«Ми можемо виділити їм певні парковочні місця, вони можуть користуватися дитячим майданчиком та прибудинковою територією», – додає він.

Під час зустрічі сторони не дійшли спільної думки. Укінці мешканці підписали звернення проти будівництва і з ним планують йти до мерії. У разі потреби обіцяють звертатися і до прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі продовжуються суперечки навколо будівництва багатоповерхівки на Шевченка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: забудова будинок Героїв Крут  
Матеріали по темі