Влада

Комісія Житомирської облради звернулася до правоохоронців з приводу підробки листа Держгеонадр

9 July 2019, 14:16

Житомирська обласна рада відмовила ТОВ «Керам груп» у наданні спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування каолінів Дубрівського родовища.

Питання розглядали на позачерговій сесії облради 9 липня.

«Це у Баранівському районі, площа 37,2 гектари, глина. Комісія дане питання розглянула, профільна комісія і комісія відмовила у наданні погодження. Ставлю на голосування сесії рішення комісія про відмову», - розповів про проект рішення голова обласної ради Володимир Ширма.

Але голосування зупинили, бо депутат Тарас Собко почав допитуватися щодо причин відмови.

«Лист, який вийшов з Держгеонадр 3 січня прийшов до нас у червні місяці. І наші юристи опрацювали даний лист, і комісія прийняла рішення направити на прокуратуру (звернення), щоб прокуратура розглянула законність і правомірність даного листа. Але ми змушені його розглянути, тому що є порядок», - пояснив голова обласної ради.

Депутат Олександр Павлушенко, член комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, повідомив, що комісія проголосувала за звернення в правоохоронні органи через підозру, що тут є підробка документів.

Голова обласної ради поставив проект рішення про відмову на голосування і його підтримали одноголосно: «за» проголосували всі 46 присутніх депутатів (всього в облраді 64 депутати).

proekt-keram

Проект рішення сесії, який був опублікований на сайті облради 20 червня 2019 року

Товариство з обмеженою відповідальністю «Керам груп» з уставним капіталом 2 тис. грн було зареєстроване 17 липня 2018 року у Києві. Його засновниками є ТОВ «Квемос-груп» (внесок 1,2 тис. грн) та Кередович Ольга Ігорівна (внесок 800 грн). Кінцевим бенефіціарним власником є «Квемос-груп», яке належить житомирянину Гулаку Миколі Валерійовичу. Це ТОВ було зареєстроване у Києві 5 червня 2018 року, його уставний капітал – 5 млн грн. За даними сайту ГО «Канцелярська сотня», Микола Валерійович Гулак є власником більше десятка фірм, переважна більшість яких зареєстрована у Києві.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська обласна рада знову збирається перевірити ефективність використання дозволів на користування надрами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада надра ТОВ Гулак копалини Держгеонадра  
Матеріали по темі