Суспільство

У Міносвіти обіцяють вчасну доставку у школи Житомирської області підручників, які ще друкують

9 July 2019, 17:41

Міносвіти вкладається у графік друку підручників, і всі книги будуть доставлені на обласні бази до 15 серпня.

Про це 9 липня повідомив сайт Міністерства освіти і науки України.

«Міністерство освіти і науки чітко вкладається у графік друку підручників – усі книги будуть доставлені на обласні бази до 15 серпня. Місцеві органи управління освітою за законом зобов’язані виконати доставку підручників до закладів освіти протягом 15 календарних днів після отримання, тому за планом усі підручники 1 вересня вже мають бути в школах», - повідомляє сайт з посиланням на міністра освіти і науки Лілію Гриневич.

«Щодо друку підручників ви знаєте, що минулого року були проблеми. Ми винесли уроки. Ми дуже інтенсивно працювали щодо підручників, і я можу сказати, що на 5 липня ми вже другий клас надрукували майже на 68%, і найближчим часом їх додрукуємо. До 2 серпня ці підручники повністю будуть доставлені до обласних державних адміністрацій. 5-ті класи вже взагалі надруковані на 100%. 6-й клас – 25% плану доставки. Угоди для 11-го класу укладені до 11 липня, і тому доставка буде до 15 серпня. Таким чином до початку навчального року всі підручники мають бути доставлені на місця», – повідомила Лілія Гриневич під час Координаційної ради з питань впровадження реформи в сфері освіти, яка проводилася за участі Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана 9 липня.

За результатами Координаційної ради обласним державним адміністраціям та місцевим органам самоврядування доручили (виділено редакцією) «організувати доставку підручників з обласних баз до закладів освіти у визначений законом строк – впродовж 15 днів після доставки на бази, як це є в нормативних документах».

Цьогоріч передбачено друк усієї лінійки підручників для 2-х (3 млн 856 тис 245 примірників) та 11-х класів (6 млн 987 тис 187), а також друк окремих предметів для 5-х (298 тис 179 примірників) та 6-х (1 млн 179 тис 091 примірник) класів. Загалом 2019 року друкуватиметься 12 млн 320 тис 802 примірники підручників для звичайних загальноосвітніх шкіл.

Нагадуємо, підручники для 2-х класів Нової української школи оцінювали за 24 критеріями.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2018 року житомирські школи замовили друк за державний кошт необхідної кількості підручників для перших класів за стандартами Нової української школи. У травні 2019 департамент освіти Житомирської міської ради оголосив тендер на придбання 3108 одномісних парт для перших класів Нової української школи. У липні 2019 управління освіти і науки Житомирської ОДА оголосило закупівлю для шкіл області 759 комплектів персональних комп’ютерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа НУШ підручник Міносвіти  
Матеріали по темі