Суспільство

На полігоні під Житомиром навчають офіцерів запасу

10 July 2019, 10:13

На загальновійськовому полігоні у Житомирській області тривають навчальні збори офіцерів запасу Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова (спеціалізації «Управління діями підрозділів Десантно-штурмових військ»).

Про це 9 липня повідомила прес-служба командування Десантно-штурмових військах ЗС України.

Так, протягом кількох тижнів майбутні офіцери будуть займатися за програмами підготовки офіцерів запасу з профільних та споріднених спеціальностей.

«На одній з навчальних точок з курсантами Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова проводилося заняття з повітрянодесантної підготовки. Більше шести десятків чоловік навчалися укладати людські десантно-парашутні системи, а також проходили підготовку на тренажерах сучасного повітрянодесантного комплексу. До речі, програмою зборів заплановано практичне виконання стрибків з парашутом», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив начальник навчальних зборів підготовки офіцерів запасу, які проводяться на базі 199 навчального центру ДШВ ЗС України підполковник Валерій Курко, слухач, що навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу, мають можливість отримати не тільки офіцерське звання, але й цінні знання у військовій сфері.

«У майбутньому, звісно ж, за бажанням, курсанти військової кафедри зможуть проходити службу у Десантно-штурмових військах. Під час підготовки ми передаємо їм свої знання та досвід, набутий під час бойових дій», – повідомив офіцер.

Наприкінці навчальних зборів буде проведено підсумкову атестацію та складання Військової присяги на вірність народу України.

Як повідомляв Житомир.info, 6 липня Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України інформувало, що особовий склад 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗС України на Львівщині відпрацьовував навчально-бойові завдання в рамках тактичних навчань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ десантник  
Матеріали по темі