Місто

Місця житомирських вишів у консолідованому рейтингу закладів вищої освіти України у 2019 році

10 July 2019, 10:30

Портал «Освіта.ua» склав щорічний консолідований рейтинг закладів вищої освіти України у 2019 році, який охоплює 240 вишів.

Рейтинг опублікований 9 липня.

«Як і минулого року, в якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вишів України, використані рейтинги університетів: «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт», кожен з яких використовує різні критерії оцінювання закладів вищої освіти», - йдеться у поясненні до рейтингу.

За результатами Консолідованого рейтингу 2019 року, незмінним лідером рейтингу залишається Київський національний університет ім. Шевченка, який очолює таблицю рейтингу третій рік поспіль. Друге місце рейтингу посів Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського, що у цьому році посунув на третю сходинку Харківський національний університет ім. Каразіна. Четверте місце консолідованого рейтингу посів Львівський національний університет ім. Франка. П’яту сходинку рейтингу поділили Національний університет «Києво-Могилянська академія» та Національний медичний університет ім. Богомольця.

Житомирські виші займають у рейтингу такі місця: Житомирський державний технологічний університет (з квітня 2019 року перейменований в державний університет «Житомирська політехніка» - ред.) поділив 58 місце з Криворізьким національним університетом (загальна сума балів 237); Житомирський державний університет імені Івана Франка ділить 92 місце з Херсонським національним технічним університетом (315 балів); Житомирський національний агроекологічний університет171 місце (436 балів); Житомирський базовий фармацевтичний коледж ділить 201 місце з Подільським державним аграрно-технічним університетом та Університетом Короля Данила (496 балів); Житомирський вiйськовий iнститут iменi С.П.Корольова розділив 226 місце з Інститутом реклами (548 балів).

Всі результати рейтингу дивіться тут

Також «Освіта.ua» склало 7 підрейтингів: «Кращі класичні університети України», «Кращі приватні виші», «Кращі київські виші», «Кращі виші регіонів України», «Кращі педагогічні виші», «Кращі медичні університети України», а також «Кращі навчальні заклади областей України».

В підрейтингу «Кращі виші регіонів України» три житомирські університети та фармколедж потрапили до ТОП-10 кращих вузів північного регіону.


Від укладачів рейтингу: методика рейтингу «Топ-200 Україна», що складається Центром міжнародних проектів «Євроосвіта», базується на використанні відкритих даних прямих вимірів та експертних висновків фахівців у галузі вищої освіти і головних ринків праці України. Відповідно до цієї методики діяльність закладів вищої освіти оцінюється за допомогою інтегрованого індексу. Цей індекс містить три комплексні складові: індекс якості науково-педагогічного потенціалу, індекс якості навчання та індекс міжнародного визнання. Результати «Рейтингу «Scopus» базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються закладом освіти або його педагогічними працівниками у наукових виданнях. Рейтинг «Бал ЗНО на контракт» містить інформацію про показники середнього бала ЗНО абітурієнтів, яких в 2018 році зараховано до вишів на навчання за контрактом. Зазначений рейтинг фактично визначає лідерів серед закладів освіти, в яких вступники виявили бажання здобувати вищу освіту за власні кошти.

Нагадаємо, в консолідованому рейтингу за 2018 рік ЖДТУ займав 70 місце, ЖДУ ім.Франка – 95, ЖНАЕУ – 171, фармколедж – 194.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році в університетах Житомира на одне бюджетне місце було 7 претендентів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта рейтинг університет  
Матеріали по темі