Влада

​Три проєкти з Житомирської області стали переможцями конкурсу кращих жіночих ініціатив

10 July 2019, 12:18

В День Незалежності, 24 серпня, у Верховній раді відзначать переможців конкурсу кращих жіночих ініціатив, серед них три проєкти з Житомирської області.

Про це Житомир.info 10 липня повідомила житомирський регіональний консультант з комунікацій Асоціації міст України Світлана Прокоф'єва.

«Три проєкти громадських організацій з Житомирської області стали переможцями конкурсу кращих жіночих ініціатив. Європейська асамблея жінок-депутатів у партнерстві з Асоціацією міст України, Представництвом Ради Європи в Україні та Всеукраїнським об’єднанням жінок-депутатів навесні оголосили Конкурс кращих жіночих ініціатив в Україні, які стали вагомими для демократичного розвитку місцевих громад (міст, селищ, районів)», - йдеться у повідомленні.

2 липня відбулося засідання відбіркового комітету з розгляду поданих заявок. Як повідомили в Офісі реформ Житомирського РВ АМУ, всього на конкурс надійшло 135 заявок від жінок з усіх куточків країни. Найбільшу активність у конкурсі виявили представники Харківської і Житомирської областей, а також сходу України. Загалом, відбірковий комітет визначив 24 проекти-переможці та 3 проєкти поза конкурсом, які увійдуть у видання.

«Ініціативи Оксани Загорської (м. Баранівка), Аліни Гаркавої та Жанни Соловйової (м. Житомир) – серед переможців конкурсу. Кращими визнано проєкт «Нова Україна розпочнеться з розвитку малих громад», «Гендерний аналіз в розрізі найбільш популярних ЗМІ міста та зовнішньої реклами» та «Програма розвитку бізнесу ВПО та місцевих громад», - уточнила директорка Житомирського РВ АМУ Тетяна Кухарська.

Урочисте відзначення переможців відбудеться 24 серпня в приміщенні Верховної Ради України.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня 2019 року Координаційна рада з питань сприяння у розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації обрала 24 проєкти від громадських організацій на грант від Житомирської ОДА, які будуть реалізовуватися у 2019 році. Загальна сума коштів, передбачена на фінансування ініціатив, – 1,5 млн грн. Відповідно до розподілу, ГО отримають від 11 до 100 тис. грн на реалізацію проєктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конкурс ініціатива АМУ  
Матеріали по темі