Політика

​Ні – скасуванню мораторію на продаж землі

10 July 2019, 15:19

Саме з такою заявою депутати Житомирської обласної ради звернулись до Президента України та Верховної Ради України. Відповідний проект рішення був ухвалений на позачерговій сесії обласної ради. Ініціатором звернення виступив Сергій Крамаренко - керівник Житомирської обласної організації РПЛ.

«Я наголошував неодноразово і буду продовжувати говорити, що скасовування мораторію на торгівлю землями призведе до занепаду малого фермерського господарства! Земля – це головне багатство та надбання українського народу, яке ми отримали від своїх дідів та прадідів. Українська земля має бути ресурсом розвитку всієї країни, а не об’єктом наживи для «обраних» шляхом продажу, адже це основа стабільності України та гарантія заможного життя прийдешніх поколінь українців», - наголосив Сергій Крамаренко.

Виступ колеги підтримав депутат обласної ради, кандидат у Народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі 63 від Радикальної партії Олега Ляшка Павло Чернявський. Він зауважив, що більшість партій, що йдуть до Верховної ради хочуть запустити дикий ринок землі, тому даним зверненняммаємо дати всім політичним силам чітку позицію громади Житомирщини: депутати обласної ради виступають проти продажу землі. «Це звернення не просто папірець, це результат спільного рішення наших депутатів та керівників сільськогосподарських господарств. Ми багато спілкуємось з аграріями і всі в один голос кажуть, що запустити ринок землі – зрадити Україну, зрадити її людей. Тому ми виступаємо за продовження мораторію!», - зауважив Павло Чернявський.

«Дозвіл продажу землів умовах тотального зубожіння населення призведе до занепаду фермерства, і як результат - до зубожіння села. Наші землі викуплять іноземні латифундисти, а українські селяни тафермеризмушені будуть працювати на нових господарів-іноземців або виїдуть за кордон у пошуках іншої роботи, що призведе до остаточного знищення українського села. Сьогодні ми маємо підтримати позицію більшості українців – зупинити спроби поспішного запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення, що завдасть непоправної шкоди українському селу та дестабілізуєсоціально-економічну ситуацію в державі», - йдеться у зверненні.

Сергій Крамаренко наголосив, що керівництво держави має забезпечити правовий захист свого селянина, свого виробника, свого землевласника. «Процес ухвалення змін до Конституції, котрі ініціювала наша політична сила закріпить важливу річ: земля — український невідчужний ресурс. Володіти цим ресурсом мають українці. В жодному разі не транснаціональні корпорації, не латифундії, за якими стоїть іноземний капітал», - зазначив депутат.

Варто нагадати, що саме за ініціативи лідера Радикальної партії - Олега Ляшка, два роки тому Верховна Рада проголосувала за запровадження мораторію на продаж землі до 1 січня 2019-го та продовжила його до 2020 року. Крім того, команда Радикальної партії вказує на потребу чіткої координації з цього питання та вимагає змінити існуючу політику уряду відносно села. «Вся державна підтримка має бути спрямована на розвиток фермерства: відновлення тваринництва, збільшення робочих місць і розбудову соціальної сфери».

Прес-служба кандидата в народні депутати Павла Чернявського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі