Суспільство

Поліцейські спололи на ділянці житомирянина кілька десятків конопель та маку

11 July 2019, 15:33

11 липня поліцейські знищили на обійсті житомирянина 25 стебел конопель та близько півсотні макових рослин.

Про це 11 липня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«11 липня у ході санкціонованого обшуку за місцем проживання житомирянина дільничні офіцери міського відділу поліції виявили та ліквідували насадження маку і конопель. Із присадибної ділянки господаря вилучили чверть сотні рослин коноплі та понад чотири десятка – снотворного маку», - повідомили у відділ комунікації і виклали знімки конопель поміж огірками та охайний рядок макових рослин, а також – «зону відпочинку» у дворі з диваном під накриттям.

Правова кваліфікація події – ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) ККУ. Усе вилучене буде направлено на експертне дослідження до експертно-криміналістичного центру МВС.

Усього за часдії операції «Мак», з травня 2019, з присадибних ділянок жителів Житомирської області вилучили більше 10 тисяч нарковмісних рослин, переважно конопель, - уточнюють у поліції. За цими фактами було відкрито 42 кримінальних провадження, чотирьом особам уже оголошено про підозри у вчиненні вказаних кримінальних діянь.

«Заходи поліції, що триватимуть по жовтень, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин (маку та конопель), документування злочинної діяльності та осіб, причетних до неї, а також фактів порушення чинного законодавства суб'єктами, які займаються легальним посівом нарковмісних рослинних культур», - нагадує поліція.

Нагадаємо, поліція розпочала проведення профілактичних заходів «Мак 2019» з ліквідації конопляної плантації у місті Коростишів Житомирської області. Вирощування до 100 рос лин снотворного маку або до 10 рослин караються штрафом до 100 неоподатковуваних мінімумів, від 100 до 500 рослин маку або від 10 до 50 конопель розцінюється як кримінально каране діяння, за яке передбачено в тому числі арешт до 6 місяців або обмеження волі строком до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2018 на Михайлівській у Житомирі провели акцію «Коноплі лікують» на підтримку «Конопляного маршу свободи», а в жовтні 2018-го в Бердичівському районі поліцейські викрили курінь «наркоагронома», де зберігалися коноплі на 2 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конопля мак поліція  
Матеріали по темі