Фоторепортаж

​«Півник» та інші відомчі дитсадки у Житомирі, приміщення яких «не використовуються». Фоторепортаж

11 July 2019, 17:26

У Житомирі з числа 24 закритих та ліквідованих дитсадків - 11 відомчих, приміщення яких або не використовується, або використовується для господарських потреб відомств та підприємств, на балансі яких вони перебували.

1 березня 2019 Житомир.info дізнався, що з 11 відомчих дитсадків не використовуються приміщення трьох колишніх відомчих ДНЗ:

  • ДНЗ № 9 за адресою: вул. Перемоги, 26 (всім відомий «Півник»), який належав заводу «Електровимірювач»;
  • ДНЗ № 20 за адресою: 1 пров. Гоголівський, 4, належав заводу «Хімволокно»;
  • ДНЗ № 48 за адресою: селище Лісове, який належав комбінату «Рекорд».

11 липня фотокореспондент Житомир.info пройшлася за адресами цих садочків, щоби переконатися, що їх приміщення дійсно не використовуються. Будівлі по провулку Гоголівському та в селищі Лісове (Вільський шлях, за переїздом) дійсно стоять напівзруйновані, а в садочку «Півник» на Перемоги, біля скверу Олега Ольжича, розміщується приватний вуз - Житомирський інститут Міжрегіональної академії управління персоналом.

Отже, ексдитсадок №9 «Півник». Розміщується виш та ще кілька закладів, які орендують приміщення. Біля входу в приміщення – вгодовані собаки, які одразу розпізнають «чужих» і не дають обійти територію. У дворі – химерні гірки, фігури з дерева та паркан з галерами.

Колишній ДНЗ №20 на 1-му провулку Гоголівському, 4, на території якого збиралися побудувати три багатоповерхівки для правоохоронців. У2016 року скасували містобудівні дозволи для забудови цієї ділянки, а мер Сергій Сухомлин повідомив, що пропонуватиме Нацполіції іншу земельну ділянку. У 2018 депутати міськради погодилися, що будівля на провулку Гоголівському буде використовуватися для розміщення дитсадка і не підлягає відчуженню у приватну власність. На сесії міськради 20 червня 2019 року мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомиру нарешті повернуть дитсадок в мікрорайоні «Промавтоматика», який перебував на балансі МВС.


Екссадочок №48 у селищі Лісове, який належав комбінату «Рекорд», зареєстрованого за адресою Вільський шлях, 281. Знаходиться неподалік корпусу старшої школи ЗОШ №15. Селище невеличке, складається з декількох двоповерхових та приватних будинків, які колись звели для працівників комбінату (нафтобази). Будівля дитсадка напівзруйнована, місцеві пенсіонерки рекомендують «пофотографувати там наркоманів». Наркоманів не виявляємо, зате є всі ознаки занепаду – хащі, розвалені стіни з непристойними написами.

Який вигляд мають колишні дитсадки, які не відповідали санітарно-гігієнічним вимогам утримання дітей та були закриті до 2000-го року, дивіться тут.

Нагадаємо, у серпні 2018 мер Житомира заявив, що місту необхідні ще 5 дитсадків, тому влада планує щороку відкривати по одному новому, і навіть уже веде перемовини з Міноборони, щоби домовитися про будівництво нових дитсадка і школи на місці колишніх військових складів на Крошні.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2018 на Крошні офіційно відкрили дитсадок №58 та продали за 6,5 млн грн недіючий дитсадок у житомирському парку ім. Гагаріна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитсадок ДНЗ Півник  
Матеріали по темі