Влада

Рада посилила покарання для педофілів і запровадила примусову хімічну кастрацію

11 July 2019, 17:38

На позачерговому пленарному засіданні 11 липня Верховна рада ухвалила внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості №6449.

Про це повідомляє прес-служба Верховної ради.

247 голосами законопроєкт, який посилює відповідальність за зґвалтування та розбещення неповнолітніх, прийнято за основу та в цілому. З шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області «за» проголосували: Володимир Арешонков, Олександр Ревега, Павло Дзюблик, Віктор Развадовський. Позафракційні Борислав Розенблат та Володимир Литвине не голосували.

«Внесеними змінами до статті 152 Кримінального кодексу, зокрема, посилено покарання у виді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років, із застосуванням примусової хімічної кастрації. У цьому зв’язку Кримінальний кодекс доповнено новою статтею 59-1, якою запроваджується новий вид покарання - «покарання у виді примусової хімічної кастрації, що полягає у примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають на меті зменшити лібідо та сексуальну активність». Законом доповнено Закон України «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі» нормами, якими передбачається здійснення адміністративного нагляду щодо повнолітніх осіб, засуджених до позбавлення волі відповідно до статей 152, 153, 155, 156 Кримінального кодексу України за зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої чи неповнолітнього, статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, розбещення неповнолітніх, яке встановлюється пожиттєво», - інформує сайт Верховної ради.

Прикінцевими положеннями передбачається Кабінету Міністрів України запровадити створення публічного реєстру осіб, які були засуджені до позбавлення волі відповідно до статей 152, 153, 155, 156 Кримінального кодексу України за зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене щодо неповнолітньої чи неповнолітнього, статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, розбещення неповнолітніх.

На позачерговому засіданні народні депутати також ухвалили в першому читанні внесення змін до деяких законів України щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього, та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього №6607.

Як повідомляв Житомир.info, 18 квітня 2019 року в Житомирській області 32-річний чоловік, раніше засуджений за крадіжки, скоїв розпусні дії відносно 3-річної дитини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР законопроект насилля зґвалтування  
Матеріали по темі