Політика

​У Житомирі «Європейська Солідарність» представила свій парламентський «спецназ»

12 July 2019, 15:04

11 липня до Житомира завітав 5-й президент України, лідер політичної партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко, який представив виборцям свою команду, яку назвав «парламентським спецназом». У складі команди: командувач ДШВ, генерал-лейтенант Михайло Забродський, відеоблогер, автор «ВАТА ШОУ» Андрій Карпов (Полтава), лейтенант ЗСУ, учасник АТО Олексій Петров, громадський активіст, ветеран АТО Олександр Погребиський, громадський активіст, учасник АТО, кандидат у народні депутати від «ЄС» по одномандатному округу №67 Сергій Адам’як та телеведучий Віталій Гайдукевич.

На захід, що відбувся у вечері на Михайлівській, окрім прихильників експрезидента, завітали молодики з червоними кульками,. Вони представляли партію Шарія, який також намагається пройти до парламенту. Проте Порошенко запевнив присутніх, що провокатори та проросійсько налаштовані кандидати не мають жодного шансу потрапити до Верховної ради, адже сила у єднанні та неймовірному прагненні зберегти досягнення останніх 5-ти років, захистити Україну як від зовнішнього ворога, так і того, що поміж нас. Саме для цього сьогодні волонтери, добровольці, учасники АТО, офіцери об’єдналися в «Європейській Солідарності» та йдуть до Парламенту.

«У 2014 нам вдалося об’єднатися і зусиллями волонтерів та добровольців зупинити провокаторів і разом врятувати Україну. І сьогодні я тут, у Житомирі, аби подякувати за ту підтримку, яку ми отримали в 14 році, подякувати за підтримку 31 березня та 21 квітня 2019 року: 4,5 млн українців підтримали мене і мою команду. Але нам потрібно зберегти наші досягнення і не дозволити повернення назад. Для цього є вибори, щоб народ України визначив, кого він хоче бачити у владі. Але ці вибори нашим ворогам, як кістка в горлі, вибори – це тотальна перешкода, бо їм потрібен хаос, окупована Україна, їх лідер сидить за кордоном і називає українців «бидлом». І ми точно не дозволимо їм захопити владу в нашій державі. Сьогодні ухвалений виборчий кодекс, за яким вибори мають відбуватися за відкритими партійними списками. Саме це дозволить з часом створити нову політичну культуру, нову політичну практику. Вони приведуть до влади абсолютно нових сильних проукраїнських людей, а відтоді у проросійських партій ніколи не буде шансу потрапити до влади. Прийняття сьогодні цього закону – це величезний крок уперед, який цілком відповідає нашій європейській стратегії», - зазначив Петро Порошенко.

Відеоблогер, автор інтернет-шоу та ведучий телевізійного проєкту «ВАТА ШОУ» Андрій Карпов (Полтава) закликав житомирян не звертати увагу на провокаторів з червоними кульками, адже, за його словами, «цей бродячий цирк їздить за «Європейською Солідарністю» по всій країні».

«Я людина демократична і лояльно відношуся до всіх людей, навіть до таких, які, я не побоюся цього слова, є «нетрадиційної політичної орієнтації». Але треба розуміти, що за такими людьми потім йдуть російські танки, з них починалися сумнозвісні події на Луганщині та Донбасі. Такі люди блокували українську техніку, яка йшла захищати Україну. І зараз ми лояльні, демократичні, ми дозволяємо їм кричати, але та країна, яку вони кличуть сюди – там немає мітингів, там саджають за репости, і рано чи пізно, якщо це дозволяти й надалі, це призведе до такої ж ситуації і в нашій державі», - відмітив Андрій Полтава.

Лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко впевнений, що лише в єдності сила, а першими завданнями своєї партії назвав захист армії та мови.

«Від нашої з вами єдності залежить, чи здатні ми об’єднатися і захистити усі надбання. І перше, що ми маємо захистити – це нашу армію, у її створенні та відбудові великий вклад належить саме житомирянам. Тому саме житомирянам велика подяка за армію, але наші опоненти хочуть її скорочення, хочуть її занедбання. Тому наше з вами завдання – не дозволити цього. Інше завдання – захистити нашу мову. Нас хочуть зупинити, зупинити наш проєвропейський рух, але коли ми говоримо – їх не чути. Усе дуже просто: потрібно лише об’єднатися і впевнено йти вперед», - зауважив Петро Порошенко та закликав прийти на вибори 21 липня та вдарити в «десятку».

«21 липня маємо усі разом прийти і вдарити в «десятку», щоб не дати їм жодного шансу. В десятку – бо це номер «Європейської Солідарності» у виборчому бюлетені. Якщо дамо їм право рулити країною, то можемо не захистити нашу армію і втратити країну, знищити мову. Але не змарнуйте свій голос, якщо ви віддасте його партіям, які мають 1-2 % - це означає, що ваш голос піде до них. Тому я твердо розраховую на вас – житомиряни, я розраховую на те, що ви підтримаєте нас і ми не дамо їм жодного шансу. Ми маємо рухати країну в Європу, повертати Крим, звільняти Донбас»,- сказав Порошенко.

4-й номер в партійному списку «Європейської Солідарності», колишній командир 95-ї окремої аеромобільної бригади, а нині – командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ, депутат Житомирської обласної ради Михайло Забродський впевнений, що на відміну від 2014 року, нині велику загрозу Україні створюють внутрішні вороги, які намагатимуться прорватися до парламенту, аби там, під куполом Верховної ради, одним натисненням кнопки мати змогу повернути країну назад. Тому саме прагнення не дозволити реваншу спонукало генерал-лейтенанта йти на вибори до Ради.

«Можна відмотати усе назад одним натисненням кнопки у парламенті, на що вони і розраховують, і зараз найскладніша ділянка, на яку може бути нанесений цей удар – це Верховна рада. Саме тому я йду туди. А десант, як ви знаєте, завжди працює там, де найскладніше», - розповів Михайло Забродський.

Чому командувач ДШВ йде на вибори саме від партії «Європейська Солідарність», він пояснив тим, що у цієї команди не лише обіцянки, а й 5 років досвіду керування країною у надскладний час.

«Вибори на те і вибори: це ярмарок обіцянок. Ви знаєте, списки з обіцянками у всіх довгі: починаючи від тарифів і закінчуючи вічним миром, шляхом переговорів. У цієї команди – не тільки обіцянки, за цією командою 5 років керування країною, 5 найскладніших років в умовах конфлікту, це 5 років реальних справ. Саме тому я серед них», - зазначив Забродський.

Свою аргументацію, чому йде до Парламенту, навів і ветеран АТО, волонтер, який балотується від «Європейської Солідарності» по 67-му округу (в який входить частина Житомира, Чуднівський, Любарський та Романівський райони) Сергій Адам’як.

«Сьогодні перед Україною стоять інші виклики. Загроза досить велика і вона йде з середини. У 2014 році ми знали, що ворог – там, а зараз ворог тут, між нами, але ми їх знаємо. Яку завтра ми залишимо Україну своїм дітям? У цьому основне питання, адже ми не отримали її в спадок від своїх батьків, ми її отримали в борг від своїх дітей. Тому я закликаю підтримати «Європейську Солідарність» і проголосувати за №10, бо це єдина політична партія, яка об’єднує усі проукраїнські сили», - зазначив кандидат у народні депутати Сергій Адам’як.

На останок відомий телеведучий Віталій Гайдукевич, який має житомирське коріння, відмітив, що Житомиру не потрібно пояснювати, як захищати країну, бо це в нас у крові, але дав пораду, як протистояти внутрішнім ворогам, які знаходяться поряд.

«Мій дідусь, йому 90 років, він живе в Житомирі, він військовий, ветеран війни. Тому, я точно знаю, що в Житомирі не треба пояснювати, що таке захищати свою країну. Люди, які жили тут – знали це давно, мінялися покоління – а це знання передавалося. Тому не треба дивуватися, що найкращі бригади саме тут – це ваша душа. Але треба мати в голові простеньку формулу: є люди, в яких живе Бог, є люди, у яких живе диявол, а є люди, у яких живуть тільки глисти і ті не задоволені і хочуть емігрувати. Відповідно: ігноруйте третіх, борітеся з другими і підтримуйте перших», - зазначив Віталій Гайдукевич.

Нагадаємо, 11 липня у Житомирі Петро Порошенко представив лідерів «Європейської Солідарності» та закликав прийти на вибори і влучити в «десятку».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЄС Порошенко Європейська Солідарність  
Матеріали по темі