Політика

​Представники Радикальної партії відвідали родину з села Житомирської області, де виховують 10 дітей

12 July 2019, 16:32

До родини Шиловець із села Орепи Новоград-Волинського району Житомирської області 10 липня завітали представники Радикальної партії Олега Ляшка. Народний депутат Василь Амельченко разом з кандидатами в народні депутати від РПЛ: по партійному списку – Інгою Маковецькою та в одномандатному виборчому окрузі №65 – Сергієм Романюком поспілкувалися з сім’єю про наболілі проблеми та розповіли стратегію розвитку соціальної сфери РПЛ.


«В кожній сім’ї начебто все однаково, але є певні нюанси, коли на щось більше просять звернути увагу. Ось, наприклад, вчора ми були на Чернігівщини у родині дитячого будинку сімейного типу. Вони зауважили, що у дітей далі повинна бути освіта, і держава має допомагати не тільки нагодувати, субсидії виплатити, а й у навчанні, тобто, надати поштовх у майбутнє. Хочемо почути і вас, аби 22 липня, коли ми будемо в парламенті, і я як відповідаюча за соціальну політику сказала б: «Знаєте, перед тим, як прийти сюди, я була в сім’ях і знаю, що їм насправді треба», - каже кандидатка в народні депутати від РПЛ Інга Маковецька.

Родина виховує десять дітей, мають власне господарство. Однак подружжя зауважує: серед переваг життя в селі є і чимало недоліків, особливо для багатодітної сім’ї.

«Пільг на проїзд немає нікому, і кожного разу потрібно добиратися до міста за 25 гривень. Якщо всім їхати, то це для нас накладно, а тим більше, музична школа у дітей по два-три рази на тиждень», - ділиться багатодітна мати Наталія Шиловець.

«Ось взяти картоплю і посадити її, то це скільки витрат. Фінансування б якесь, аби захищати сільського господаря, тому що дуже важко. Корів в селі практично немає, адже їх утримувати дуже важко. Це потрібно на роботу не ходити, а працювати тільки на корову», - додає Валентин Шиловець.

Політика Радикальної партії направлена на те, аби вирішити проблеми сільських сімей та розвивати українське село за рахунок державних програм підтримки.

«Хто думає, як нагодувати багатодітну родину, яка не дає молока, а витрачає його для того, щоб діти здорові були. Саме держава має дати на одну корову стільки коштів, щоб ви могли просто розрахувати, якщо це треба 8 тисяч, то просто взяти і прорахувати в цьому регіоні вартість кормів. До того ж, випасати ніде, бо землю позабирали латифундисти, переорали всі сіножаті», - розповідає народний депутат України від РПЛ Василь Амельченко.

«Люди, буває, дійсно не мають змоги тримати корів, а це здорове харчування для дітей та таких сімей. Тому не один Олег Валерійович, а й загалом Радикальна партія і я як мажоритарник, який іде по округу, сподіваємося, що нам вдасться всю цю систему зламати», - підсумовує Сергій Романюк, який балотується в одномандатному виборчому окрузі № 65.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі