Фоторепортаж

Що росте та хто живе в еколого-натуралістичному центрі у Житомирі, де навчається близько 1000 дітей. Фоторепортаж

12 July 2019, 18:08

У комунальному закладі позашкільної освіти «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради, що знаходиться за адресою проїзд Академіка Тутковського, 10 у Житомирі (мікрорайон Промавтоматики), навчається більше 1000 дітей.

Тут у дві зміни працює 69 груп та гуртків, є зимовий сад, живі куточки, акваріуми, лабораторії квітництва та безліч вазонів та декоративних дерев. Тут займаються любителі природи від 6 до 18 років.

Юні друзі природи, природа рідного краю, квітникарі, квітникарі-оранжувальники, флористика та фітодизайн інтер’єру, знавці лікарських рослин, захоплююче лозоплетіння, плетення та аплікація соломкою, юні акваріумісти, юні кінологи, любителі домашніх тварин, генетики, генетики-селекціонери – ось далеко не повний список профілів, за яким навчаються діти.

У червні 2019 року заступник директора з навчально-виховної роботи Анатолій Адамович провів екскурсію для фотокореспондента Житомир.info.

«У нас гарна колекція кімнатних рослин. Біля 400 видів. Є кавове дерево, 4 види монстер, пальми, «пляшкове» дерево, різноманітні види драцен, деревовидні кротони, благородний лавр, колекція фікусів, сансивіри, мирт, колекція бромелієвих рослин, більше 20 видів бегоній. Також є величезна колекція кактусів, справжній банан, цитрусові, фіалки», - розповів Анатолій Адамович.

На гуртках діти проводять різноманітні досліди. Багато хто намагався виростити авокадо з кісточки.

«Взяли 4 кісточки та три ємності з водою. У одній звичайна вода, в іншій – вода з алое, утретій - вода з кислотою. Четверту посадили одразу в ґрунт. Найшвидше проросло те авокадо, яке у воді з алое, на другому місці – рослини, посаджені у ґрунт», - розповідає заступник директора.

У клубі домашніх улюбленців - декоративні кролики, шиншили, чилійська білка дегу, пацюки, морські свинки та інші тварини. Всі тварини ручні, здорові. Є змії та черепахи. Дітей навчають правильному поводженню та догляду за тваринами.

Запис у гуртки проводиться з 1 по 15 вересня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог гурток природа живий куточок  
Матеріали по темі