Політика

​Гундич Ігор започаткував історико-культурний фестиваль «Дні вулиці Михайлівської»

13 July 2019, 19:24

Фотолокації, виступи артистів та оглядові екскурсії - так у Житомирі проходять Дні вулиці Михайлівської. Впродовж двох днів історики та краєзнавці розповідатимуть та показуватимуть, якою була центральна пішохідна вулиця Житомира, які видатні постаті жили та працювали тут та як Михайлівська змінювалась впродовж сторічь. Містяни таку ідею оцінили і охоче цікавляться минулим.

«Ми не були тут вже цілий місяць. Тут дуже приємно. Поки під враженням. Ми українці, ми маємо знати свою історію. Ми дорослі і ми багато чого не знаємо, і дітям також цікаво», - каже житомирянка Альона.

«Подобається, що дітям є де гратися, ми прийшли сюди з онуками, все подобається», - розповідає житомирянка Валентина.

«Дякую всім організаторам, хто це організував, молодці. Дай Бог їм здоров’я», - каже житомирянин Володимир.

«Просто чудово! Я задоволений. Все яскраво, навкруги люди, всі ошатні», - розповідає житомирянин Олександр.

«Фотографії, виступ духового ансамблю, дуже гарні танці. Ми з задоволенням сфотографувались біля стендів. Нам дуже сподобалось», - каже Олена.

«Все дуже гарно, святковий, феєричний настрій», - розповідає житомирянка Ірина.


До організації Днів вулиці Михайлівської активно долучився кандидат в народні депутати України від Житомира Ігор Гундич.

«Ми фактично кожного дня ходимо по вулиці Михайлівській, але навіть якщо запитати нас, житомирян, яка довжина вулиці Михайлівської, або хто колись жив на вулиці Михайлівській, не кожен житомирянин зможе дати відповідь на це питання. Це свято називається «День вулиці», це історико-культурний фестиваль, на якому всі житомиряни можуть ознайомитися з тим, хто колись жив на цій вулиці, які були будівлі, коли була збудована вулиця, які зміни тут проходили впродовж останніх років. Для того і робиться такий фестиваль. Я думаю, це досить гарна практика, і я вважаю, що якщо житомирянам дійсно сподобається, то на наступний рік ми запитаємо житомирян, свято якої вулиці вони ще хотіли б, щоб ми організували», - вважає кандидат в народні депутати України від Житомира Ігор Гундич.

Кандидат в народні депутати також запрошує містян на вечірній виступ гурту «Без обмежень» на майдані Корольова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Гундич Дні Михайлівської фестиваль вибори  
Матеріали по темі