Події

Поліція продовжує обходити городи жителів Житомирської області: за вихідні вирвали більше тисячі рослин маку та коноплі

16 July 2019, 09:37

Упродовж вихідних урожай нарковмісних рослин зібрали поліцейські Овруцького, Попільнянського та Житомирського районів у рамках проведення оперативно-профілактичних заходів.

Про це 15 липня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

Так, на присадибній ділянці в обійсті 23-річного жителя с. Красногірки Попільнянського району поліцейські виявили та спололи понад 700 рослин маку, які молодик плекав серед іншої городини.

А 55-річна жителька с. Великого Кобилина на Овруччині, попри заборону, на своєму городі вирощувала 455 рослин снодійного маку. Передчасний врожай «зібрали» поліцейські, які у рамках профілактичних заходів розгледіли нарковмісні рослини.

У с. Троянові під Житомиром на території домоволодіння 39-річного чоловіка правоохоронці виявили та вилучили кілька десятків кущів коноплі.

«За словами господарів усіх трьох земельних ділянок, вирощуванням заборонених рослин вони займалися виключно для власних потреб, однак після проведення необхідних експертних досліджень власники городів нестимуть відповідальність за виявлені порушення відповідно до закону», – зазначають у поліції.

Усі заходи відбувались за відповідною ухвалою суду у рамках відкритих кримінальних проваджень за ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Слідчі підготували подання до суду про направлення вилученого маковиння на експертне дослідження.

Оперативно-профілактичні заходи на теренах області тривають. Під час практичного етапу операції під умовною назвою «Мак» інспектори поліції здійснюють обходи територій обслуговування з метою огляду присадибних ділянок місцевих жителів та виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин. Водночас правоохоронці роз’яснюють населенню про встановлену законодавцем заборону на вільне вирощування маку і коноплі на власних земельних ділянках і відповідальність за такі дії.

Як повідомляв Житомир.info, 11 липня 2019 року поліцейські знищили на обійсті житомирянина 25 стебел конопель та близько півсотні макових рослин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мак коноплі наркотики  
Матеріали по темі