Політика

Житомирська облрада порахувала своїх депутатів, які балотуються до Верховної ради

16 July 2019, 13:41

На позачергових виборах народних депутатів у Верховну раду України, які відбудуться 21 липня 2019 року, балотується 20 депутатів Житомирської обласної ради.

Про це 16 липня повідомляє прес-служба облради з посиланням на матеріали Центральної виборчої комісії.

У парламент обласні депутати обираються як по одномандатних (мажоритарних) виборчих округах, так і по загальнодержавному багатомандатному виборчому округу, тобто по виборчим спискам політичних партій.

Зокрема, 11 депутатів з різних фракцій обласної ради конкурують між собою в 6 мажоритарних округах.

По одномандатному виборчому округу № 62 з центром у м. Житомирібалотується депутат обласної ради Сидор Кізін, якого висунула політична партія Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

Одномандатний виборчий округ № 63 з центром у м. Бердичеві представляють два позафракційні депутати обласної ради - самовисуванець Ігор Романський та від політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» Павло Чернявський.

В одномандатному виборчому окрузі № 64, м. Коростень, беруть участь у виборчих перегонах депутат фракції «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», самовисуванець Віталій Науменко та від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» - депутат Ігор Рибинський.

Одномандатний виборчий округ № 65, що у м. Новоград-Волинському, представлений обласними депутатами фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Віктором Мельником – самовисування та фракції «Опозиційний блок» Олександром Чорноморцем, якого висунула політична партія «Опозиційна платформа – За життя».

В одномандатному виборчому окрузі № 66, м. Малин, балотується як самовисуванець депутат фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Анатолій Павленко.

По одномандатному виборчому округу № 67 з центром у м. Чуднові обираються у Верховну Раду України від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Юрій Бовсуновський, від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» - Ігор Ходак, а також самовисуванець -позафракційний депутат обласної ради Володимир Кропивницький.

По виборчим спискам політичних партій у Парламент балотується 9 депутатів Житомирської обласної ради.

Зокрема, від політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» - депутати Анжеліка Лабунська, Юрій Мітніцький, Валентин Саківський.

Депутати фракції «Опозиційний блок» Анатолій Мелашенко, Наталія Рибак та Раїса Гула увійшли до виборчого списку політичної партії «Опозиційна платформа – За життя».

Депутат фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Михайло Забродський представляє політичну партію «Європейська Солідарність».

До списку політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка» увійшов позафракційний депутат Сергій Крамаренко, а до списку політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» - Максим Вілівчук.

Нагадаємо, рейтинги показують, що мандат народного депутата можуть отримати лише двоє з тих, хто є в партійних списках: Михайло Забродський, який був першим номером списку БПП в облраду, а зараз - №4 у списку партії Петра Порошенка «Європейська Солідарність»; Анжеліка Лабунська, яка очолювала партійний список ВО «Батьківщина» в обласну раду, і є №13 в списку партії Юлії Тимошенко.

Як повідомляв Житомир.info, на момент завершення ЦВК реєстрації в шести одномандатних округах Житомирської області було 76 кандидатів, станом на ранок 11 липня залишилося 74 кандидати: 44 самовисуванці та 30 від політичних партій. Найбільше кандидатів у Малинському ОВО №66 (19) та у Житомирському ОВО №62 (18). В Коростенському ОВО №64 та Новоград-Волинському ОВО №65 будуть бюлетені з позначкою «вибув».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада депутат вибори  
Матеріали по темі