Політика

​Антон Герговський: народний депутат повинен бути ефективним

16 July 2019, 15:55

Чому саме зараз вирішили йти в депутати?

Якщо я зараз скажу, що вирішив піти у депутати тому, що вже набридло терпіти цю злочинну владу, то це буде схоже та висловлювання 80% кандидатів у депутати. Воно вже так приїлося, що сприймається як чистої води популізм. Скажу одне, несправедливість з боку влади проти народу була і досі є у нашій країні. Просто ми звикли терпіти. Але є точки кипіння, не вороття — коли пухлина нариває і тоді приходять кардинальні зміни в країні. Та тільки нам вирішувати, чи то будуть позитивні, чи негативні зміни. Я вирішив саме зараз йти у депутати, тому що сьогодні шанс на успіх у виборах у простої людини набагато більший, ніж раніше. Українці вийшли на новий рівень свого вибору. Тепер гроші, зв'язки, море реклами та популізму не впливають на наш вибір. Люди вже дивляться на реальні справи та план дій. Тому саме зараз — це мій час показати себе, свої напрацювання та можливості.

Які проблеми Ви бачите у Житомирі?

Я усе життя живу у цьому місті. І з його проблемами стикаюся кожен день. Наразі гостро стоять: проблема з водою, сміттям, дорогами, громадським транспортом, незаконними гральними автоматами та незаконними забудовами, забрудненням річки. Також я бачу, що питання спорту у Житомирі ігнорується. Це не весь перелік, але я назвав те, що мене хвилює найбільше.

Що саме будете пропонувати у Верховній Раді?

Мої пріоритетні завдання як депутата:

  • - Ініціювання законопроєкт про підтримку малого та середнього бізнесу
  • - Впровадження доступної освіти для всіх
  • - Реформування корупційних правоохоронних та судових органів
  • - Захист від політичних переслідувань
  • - Реформування армії
  • - Розвиток регіону, а це ремонт доріг, залучення інвестицій, ремонти шкіл та садочків
  • - Доступна та якісна медицина
  • - Підтримка курсу до ЄС та НАТО.

Що саме будете робити як депутат для покращення рівня спорту у Житомирі?

Я вбачаю серйозну проблему у теперішньому стані зацікавленості молоді спортом.

Я вважаю, що потрібно розробити нову програму фізичного виховання, починаючи з молодших класів школи. Навчальний заклад повинен співпрацювати із муніципальними спортивними секціями. Завдяки цьому дві сторони залишаться у виграші. Школа підвищуватиме свій спортивний рейтинг у місті, а спортивна секція отримає у два рази більше вихованців, ніж станом на сьогодні.

Також держава повинна більше коштів виділяти на самі муніципальні спортивні клуби та секції. Як варіант, можна запровадити систему фінансування закладу, яка буде залежати від кількості учнів. Тобто, на одного учня клубу держава буде виділяти певну ставку, і чим більше дітей, тим більше буде фінансування закладу. Це мотивуватиме спортивні клуби розвиватися та підвищувати свою популярність серед молоді.

Ми відповідаємо за те, чим живе наша молодь. І я хочу, аби Житомир був найкращим містом зі спортивними, технологічними, інноваційними досягненнями.

У нашому місті дуже багато потенціалу. Але потрібно його направити в правильне русло та створити всі умови для його розвитку.

Що потрібно зробити для розвитку підприємств в Україні? Розкрийте свої кроки

Я, як підприємець, дуже чітко відчув на собі, коли тебе штучно заганяють на великі гроші: починаючи від реєстрації, і закінчуючи податками та всілякими перевірками з видуманими штрафами.

1. Малий та середній бізнес створюють майже 80% робочих місць в Україні, а податки сплачують в рази більші, ніж великий бізнес. Тому багато хто ухиляється від сплати податків різними способами. Я вважаю, що потрібно знизити відсоткову ставку на податок. Адже зараз вона становить 35%.

2. Коли ти хочеш створити свій бізнес, ти береш або кредит у банку, або позику у знайомих. Я хочу запровадити практику видачі коштів у позику на розвиток бізнесу державою. І було б добре зробити так звані «податкові канікули» для новостворених підприємств на 1-2 роки. Це коли держава звільняє від податку підприємця для того, щоб він зміг розвинути свій бізнес.

3. Потрібно спростити процедуру реєстрації та запуску бізнесу. Адже на реєстрацію, ліцензування, технічне регулювання, санітарно-гігієнічний контроль та перевірки у підприємця йде в середньому 27 з половиною тисяч гривень.

Які проблеми виникали під час передвиборчої гонки?

Так, передвиборча гонка для нової людини — це важко. Особливо, коли у тебе немає мецената, який фінансує повністю твою кампанію. Усі витрати йшли з мого бюджету. Тому я не міг собі дозволити масову рекламу по всьому місту, намети, агітаційні газети.

Наступна проблема — це нестача часу для передвиборчої кампанії. Набагато легше тим кандидатам, хто йде від вже розкрученої партії. Але дуже важко нам — мажоритарникам самовисуванцям, тим паче, якщо ти зовсім нове обличчя без політичного минулого.

Чи не боїтеся йти у політику? Адже це для вас нове та невідоме випробування.

Якби я боявся туди йти — я б цього не робив. Зрозумійте одне, якщо у політику боятимуться йти нормальні, прості та порядні люди, то хто там залишиться? Хто тоді буде вирішувати долю країни? Знов злочинна влада? Так, для мене це нове випробування. Я ще там не був. Але я звик все життя приймати нові виклики. Тому це було для мене зважене рішення — йти на вибори.

Пресслужба кандидата в народні депутати по ОВО №62 Антона Герговського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Герговський вибори ВР  
Матеріали по темі