Політика

В одного з кандидатів в нардепи по Житомирському округу з’явився VIP-агітатор – віцепрем’єр-міністр

16 July 2019, 22:09

Геннадій Зубко, який зараз працює на посаді віцепрем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, долучився до агітації за кандидата-самовисуванця по Житомирському округу №62, колишнього голову Житомирської облдержадміністрації Ігоря Гундича.

Агітаційні ролик, де Зубко закликає підтримати кандидата Гундича, 16 липня виклали на Facebook-сторінці «Гундич - кандидат від житомирян».

На відео під прізвищем написано «дата зйомки: субота, ранок» й не зазначена посада Геннадія Зубка, але він згадує, що разом із колегами з парламенту 7-го скликання «відстояли Революцію Гідності» і що він у Верховну раду «вносив від уряду реформи по децентралізації і енергоефективності».


«Майбутнє Житомира залежить від людини , яка прийде до Верховної Ради і буде відстоювати інтереси житомирян. Ігор Гундич – людина відповідальна, щира, проста і головне людина справи! Я підтримую і голосую за Ігора Гундича. Житомир, підтримай Гундича!», - каже Геннадій Зубко.

Раніше його дружина, Людмила Зубко, також записала звернення на підтримку кандидата в нардепи Ігоря Гундича. Це відео оприлюднили на сторінці 12 липня.

Нагадаємо, 5 липня на Facebook-сторінці кандидата в нардепи Ігоря Гундича розмістили агітаційний ролик, в якому мер Житомира Сергій Сухомлин агітував за кандидата не як приватна особа, а як посадовець, про що свідчив напис у відео під його прізвищем: «Житомирський міський голова».

В законі «Про вибори народних депутатів України» йдеться про рівність прав і можливостей кандидатів та партій, яка забезпечується «рівним та неупередженим ставленням органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, їх службових та посадових осіб до кандидатів у депутати, партій - суб'єктів виборчого процесу» (пп.3 п.5 ст.3).

По Житомирському округу №62 до Верховної ради на позачергових виборах, які відбудуться 21 липня 2019 року, балотується 18 кандидатів, інформацію про них читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, 23 червня 2019 року ЦВК зареєструвала самовисуванця Ігоря Гундича кандидатом в нардепи по мажоритарному округу №62 (Житомир). Наступного дня, 24 червня, президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Ігоря Гундича з посади голови Житомирської облдержадміністрації. 27 червня 2019 року був останній робочий день Ігоря Гундича на посаді голови Житомирської ОДА.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори агітація Зубко Гундич  
Матеріали по темі