Фоторепортаж

У житомирському Домі української культури триває виставка ляльок у вишуканих сукнях. Фоторепортаж

17 July 2019, 16:24

У Домі української культури до 1 серпня триває виставка авторських робіт Анни Янчук «Світська лялька».

На виставці представлені десятки ляльок в унікальному вбранні. Вражає безліч дрібних деталей, яким майстриня приділила максимум уваги: візерунки, прикраси, капелюшки та, навіть, панчохи і черевички. Переважна більшість ляльок має ще й практичне використання: під ошатними сукнями ховаються підставки, які можна використовувати як шкатулки. Поряд можна побачити й інші роботи майстрині: інтер’єрні подушечки, капелюшки для голок та шпильок, браслети, картини, скриньки для дрібничок.

Авторка ексклюзивної виставки Анна Янчук розповідає, що не любить одноманітних ляльок, бо це не цікаво. У кожної є особливості: вишукані головні убори, особливі фасони суконь. В оздобленні деяких робіт майстриня використовує національні риси, інколи робить персональні ляльки, такі як Леді Гага і Мадам де Помпадур.

Загалом у колекції майстрині близько 50 ексклюзивних ляльок, частину з яких вона вже подарувала друзям. Перша лялька, яку створила Анна Янчук – «Маленька принцеса», а найулюбленіша робота – «Королева перлини».

Нагадаємо, в рамках Днів Японії у Житомирі проходила виставка японських ляльок та каліграфії.

Фоторепортаж з виставки ляльок-мотанок дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка лялька  
Матеріали по темі