Події

Секретаря селищної ради в Житомирській області затримали на 7 тис. грн хабара

17 July 2019, 20:52

Виконувача обов’язки голови об’єднаної територіальної громади в Житомирській області викрили в хабарництві.

Про це увечері 17 липня у фейсбук повідомило управління захисту економіки в Житомирській області.

За словами керівника управління Сергія Малини, службовець вимагав кошти за вирішення земельних питань.

«Оперативники Управління захисту економіки в Житомирські області, слідчі ГУНП Житомирської області під процесуальним керівництвом військової прокуратури Житомирського гарнізону викрили та припинили злочинну схему вимагання коштів з підприємців. Сьогодні, 17 липня, виконуючого обов’язки голови об’єднаної територіальної громади було затримано після одержання 7000 гривень неправомірної вигоди. Кошти фігурант справи вимагав з громадянина за надання в оренду земельної ділянки площею 0, 5 га для обслуговування бази та складів підприємств торгівлі», - поінформувало УЗЕ.

В. о. голови затримали в порядку ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України. Справа розслідується за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Заступник військового прокурора Житомирського гарнізону, підполковник юстиції Олексій Рихлюк уточнив Житомир.info, що мова йде про секретаря Любарської селищної ради, а затримання відбулося в селищі Любар.

«Посадовець вимагав і отримав «винагороду» за безперешкодну видачу в оренду землі на території ОТГ. Під час передачі 7000 гривень хабара секретаря Любарської селищної ради затримали прокурори військової прокуратури Житомирського гарнізону спільно зі слідчими слідчого управління ГУ Нацполіції в Житомирській області за оперативного супроводження Управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Нацполіції», - повідомила о 21.00 Житомир.info військова прокуратура Житомирського гарнізону.

Нагадаємо, заступника Баранівського міського голови, якого 13 червня 2019 року впіймали «на гарячому» при отриманні 30 000 гривень хабара, посадили під варту.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2019 голову садового товариства затримали на хабарі у 1600 доларів за виділення житомирянину землі у Буках.

Житомир.info

Фото управління захисту економіки та військової прокуратури Житомирського гарнізону:

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар хабарник Любар  
Матеріали по темі