Політика

​Кого підтримує «Авто Євро Сила-Житомир» і що вирішив Зеленський

18 July 2019, 10:17

У вівторок, 16 липня, кандидат у депутати Верховної Ради України Борис Ткаченко зустрівся з лідерами громадської організації «Авто Євро Сила».

Днем пізніше Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Парламенті законопроект «Про відстрочку застосування штрафів за несвоєчасне «розмитнення» автомобілів з іноземною реєстрацією.

Зустріч відбулася у відкритому форматі - в сквері за Будинком Правосуддя в Житомирі /на вулиці Кафедральній/.

Учасники обговорили майбутнє наближення «драконівських штрафів», проблеми і складнощі, з якими стикаються автовласники в нашій країні. Як виявилося, погляд на ситуацію і шляхи вирішення проблем у Бориса Ткаченка та учасників «Авто Евро Сили» збігаються, саме тому вони заявили про підтримку Бориса на майбутніх виборах до Верховної Ради 21 липня.

Проблема високої вартості оформлення автомобілів, куплених за кордоном і ввезених в Україну, дуже актуальна. 24 серпня закінчується так званий «пільговий період» - і всіх, хто не встигне оформити свій автомобіль до цього дня, очікує величезний штраф - близько 170 000 гривень.

«Несправедливо, що легальне оформлення автомобіля в нашій країні обходиться деколи дорожче, ніж власне його купівля», - зазначає кандидат в депутати від Житомира /округ № 62/ Борис Ткаченко.

«Настільки висока вартість розмитнення покликана нібито захистити нашу екологію ... Але давайте відповімо собі на просте запитання: «Чому, якщо за розмитнення заплатити 500 доларів, це шкодить нашій екології, а якщо за те ж розмитнення заплатити 2000 доларів - екологія вже не страждає?» .

Адже по суті проблема якраз в тому і полягає, що українці просто не можуть дозволити собі купувати більш дорогі автомобілі. І боротися з ситуацією потрібно не штрафами, все забороняючи, а створивши людям такі умови, щоб вони могли заробити більше, і купити якісний новий автомобіль», - вважає Борис Ткаченко.

КОГО ПІДТРИМУЄ «АВТО ЄВРО СИЛА» - ЖИТОМИР?

Людей непокоїть не лише «розмитнення». Довготривала війна, «вбита» медицина і високі тарифи - найважливіші питання для житомирян сьогодні.

За підсумками зустрічі громадська організація «Авто Євро Сила» заявила про підтримку кандидата в народні депутати Бориса Ткаченка.

Чому прийняли таке рішення?

«Нам імпонує, що Борис - людина з народу, балотується сам і не представляє жодну з політичних сил. Депутати від партій, в яких вкладаються великі гроші, потім «відіб'ють» всі витрати на рекламу, голосуючи за «потрібні» закони. Ми ж хочемо бачити в Раді самостійного депутата, який представлятиме інтереси житомирян, а не олігархів.

Крім того, Борис - єдиний з усіх кандидатів, а ми зустрілися практично з усіма в Житомирі, який викликає довіру. Саме тому вирішили його підтримати, хоч він і балотується самостійно», - зазначив у коментарі FreshNews В'ячеслав Майок.

ПОЗИЦІЯ ПРЕЗИДЕНТА:

17 липня з одним з лідерів авто-активістів Олегом Ярошевичем поспілкувався і Президент Володимир Зеленський.

За підсумками зустрічі в Парламенті був зареєстрований законопроект Володимира Зеленського №10462 «Про відстрочку застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України».

У зв'язку з тим, що йому було присвоєно статус невідкладного, гарант запропонував депутатам Верховної Ради зібратися на позачергове засідання 18 липня, розглянувши це та інші питання.

За словами заступника глави Офісу Президента України Руслана Рябошапки, Володимир Зеленський попросив Парламент відкласти впровадження штрафів на 90 днів. За цей час новий уряд і Парламент планують розробити кардинально новий механізм, що допоможе врегулювати питання проблемного «розмитнення».

Згідно зі статистичними даними, в Україні на сьогодні знаходиться від 600 до 800 тисяч автомобілів з іноземною реєстрацією, які не пройшли процедуру «розмитнення» в силу різних причин.

Прес-служба кандидата в народні депутати Бориса Ткаченка

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ткаченко вибори  
Матеріали по темі