Політика

Окружна виборча комісія Житомирського ОВО №62 зареєструвала майже 800 офіційних спостерігачів

18 July 2019, 14:51

Окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу №62 (Житомир) зареєструвала майже 800 спостерігачів від організацій, партій та кандидатів в нардепи.

Відповідні рішення комісії оприлюднені на сайті Центрвиборчкому.

Зокрема, станом на 15 липня Житомирська ОВК зареєструвала спостерігачів від семи громадських організацій, п’яти кандидатів в народні депутати та шести політичних партій.

19 червня були зареєстровані 14 спостерігачів від Всеукраїнської громадської організації «Громадянська мережа "ОПОРА"». А вже 11 липня ці ж 14 людей були зареєстровані як спостерігачі від Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України».



Також 11 липня зареєстровані 33 спостерігачі від партії «Голос».


12 липня окружна комісія зареєструвала 8 спостерігачів від громадської організації «Солідарна справа громад», 97 спостерігачів від партії «Слуга Народу», але реєстрацію трьох згодом скасували, 61 спостерігачів від кандидата Ігоря Герасименка («Слуга народу»), 27 – від кандидата Анатолія Пешка (самовисування), але реєстрацію шістьох цього ж дня скасували.


Постановами від 15 липня зареєстровано кілька сотень спостерігачів (в додатках до постанов вказана дата 12 липня 2019 року): 5 – від громадської організації «Передові правові ініціативи», 32 – від громадської організації «Слуга народу», 11 – від кандидата Олега Грамотенка (самовисування), 54 – від громадської організації «Громадянська мережа "ОПОРА"», 93 – від громадської організації «Українська стратегія Гройсмана», 20 – від партії «Опозиційний блок», 108 – від партії «Європейська Солідарність», 10 – від Аграрної партії України, 34 – від ВО «Свобода», ще 44 – від партії «Голос», але реєстрацію чотирьох потім скасували, 168 – від кандидата Борислава Розенблата (самовисування), 4 – від кандидата Наталії Леонченко («Опозиційна платформа – за життя»).




Відповідно до календарного плану заходів з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року, 15 липня – це був останній день внесення до окружної виборчої комісії подання про реєстрацію офіційного спостерігача від партії, кандидата в депутати, громадської організації.

Нагадаємо, по Житомирському округу №62 до Верховної ради на позачергових виборах, які відбудуться 21 липня 2019 року, балотується 18 кандидатів, інформацію про них читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 18 липня 2019 року до поліції Житомирської області надійшло 111 повідомлень про ймовірні порушення виборчого законодавства, у 9 випадках відкриті кримінальні провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВК вибори спостерігачі округ 62  
Матеріали по темі