Фоторепортаж

Перша житомирська поліцейська, яка патрулює парки верхи на Ловеласі й тренує собаку Весту. Фоторозповідь

18 July 2019, 17:48

Аліна Лось, 23-річна поліцейська роти особливого призначення, капрал поліції – перша у Житомирі за всі роки роботи кавалерії стала дівчиною-кавалеристкою.

За освітою я ветеринар. Все життя хотіла займатися тваринами. Спочатку я думала, що буду їх просто лікувати. Але коли навчалася на факультеті ветеринарної медицини, пішла на курси кінологів. Купила собі цуценя й пішла займатися.

У маршрутках часто висіли об’яви про набір до поліції, про набір кінологів. Ну, от я й подумала, а чому б мені не спробувати? А раптом… У поліції і собаки, і коні, думаю, маю ж знадобитися. І пройшла. Спочатку пішла на звичайного поліцейського, відучилася, а потім мене забрав спецпідрозділ.

Три місяці я в поліції, і три місяці ми з бельгійською вівчаркою Вестою серйозно займаємося. До цього вона була майже півтора року без хазяїна. Я спочатку хотіла йти зі своїм готовим псом. Але вона була у підрозділі «нічийна», було її дуже шкода. А зараз я вже так її полюбила, що кращої напарниці в світі не знайдеш!

Собака стоїть на базі кінології. Тренуємося ми з 8 до 11 ранку. Комбінуємо заняття і відпочинок. Якщо займаємося 20 хвилин – то 40 хвилин собака має побігати і відпочити. Щоб нервова система, психіка відпочили. Заняття на витривалість, слухняність. На вибухівку у неї ще поки не дуже виходить, бо довгий час з нею ніхто не займався. Тож ми вирішили освоювати напрямок «антитерор». Вона в нас буде ловити злочинців, залітати у вікна, двері. Зараз плануємо їхати на навчання у Великі Мости. Будемо з Вестою терористів ловити.

Я дізналася, що тут є коні, ну і, знаєте, виникло бажання покататися. Прийшла на кавалерію. Хлопці гарно мене прийняли, все показали і розказали. Посадили верхи на коня. Мені сподобалося. Почала спочатку їздити по території, а потім вмовила командира випустити мене у патруль.

Я на відсотків 70 кінолог, на 30 – кавалерист. Від роботи я просто у захваті! Ніколи не думала, що буду працювати у поліції, і що тут все буде так класно. Тут я отримала все, що хотіла: у мене є улюблена робота, улюблена собака, улюблений кінь Ловелас. Я у захваті! Рідні підтримують мене й кажуть: «Головне, що ти ходиш на роботу із задоволенням, а це значить, що життя склалося». У моїх подальших планах - поєднати собаку і коня у патрулюванні.

Колега Аліни, поліцейський роти поліції особливого призначення Сергій Ступак розповідає, що раніше в Житомирі хоч і працювали дівчата-кавалеристки, проте верхи у патрулі ніколи не виїжджали.

«Зараз кавалерія лишилася тільки у Києві та Житомирі. У Києві зараз є чотири кавалеристки, які виїжджають на патруль. Раніше у Харкові командиром кавалерійського взводу була жінка. А у Житомирі Аліна – перша дівчина-кавалеристка, яка виїжджає у патрулі. І в неї гарно виходить. Раніше дівчата не виявляли такого бажання. Та й мало дівчат у нашому спецпідрозділі», - говорить Сергій.

Фоторепортаж 2018 року про патрулювання житомирських кавалеристів у гідропарку тут, як у Житомирі поліцейські-кінологи здавали екзамени з пошуку наркотиків і людських решток, тут.

В лютому 2019 житомирським дітлахам влаштували екскурсію на кінну базу поліції, де найсміливіші каталися верхи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кавалерія кавалеристка кінь кінолог собака  
Матеріали по темі