Події

Директорка бібліотеки у Житомирській області, яка на папері влаштувала співмешканця кочегаром, повернула до бюджету 26 тис. грн

19 July 2019, 09:46

У Житомирській області директорка районної бібліотеки повернула до місцевого бюджету більше 26 тис. грн – саме такі кошти вона отримала, фіктивно влаштувавши свого співмешканця кочегаром.

Про це 18 липня Житомир.info повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«За принциповості Бердичівської місцевої прокуратури, у ході досудового розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), обвинуваченою особою відшкодовано понад 26 тис. грн – усю суму привласнених бюджетних коштів», – йдеться у повідомленні.

Крім цього, у ході досудового розслідування директорка бібліотеки звільнилася з посади за власним бажанням.

Нагадаємо, директорка районної бібліотеки прийняла на роботу свого співмешканця на посаду оператора котельні, який числився у штатному розписі протягом пів року – із жовтня 2017 по квітень 2018 роки. Однак, як з’ясувалося, насправді оператор котельні жодного разу не вийшов на роботу, тому що «кочегарив» на заробітках за кордоном. Унаслідок підроблення документів зарплату фіктивного працівника на загальну суму 26 тис грн було привласнено. Зазначимо, що досудове розслідування проводило Ружинське відділення Бердичівського відділу ГУНП в області. Тож, очевидно, мова йде про очільницю районної бібліотеки в смт Ружин.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 року прес-служба прокуратури інформувала, що у селі Вчорайше Ружинського району Житомирської області начальниця поштового відділення підробила підпис односельчанки і привласнила її пенсіюна суму в 6 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура бібліотека Ружин  
Матеріали по темі