Фоторепортаж

Вулиця Хлібна біля ринків в центрі Житомира – різнокольорові вивіски та жвава торгівля на тротуарах. Фоторепортаж

19 July 2019, 17:04

Міська влада припинила активну боротьбу зі стихійною торгівлею біля Житнього ринку. Останні «показові» рейди були в 2016 році, тоді вулицю Хлібну біля ринку на деякий час звільнили від торговців й тротуарами можна було вільно ходити.

Зараз боротися з несанкціонованою торгівлею має муніципальна інспекція. Вона постійно звітує про результати цієї боротьби, зокрема, за січень-травень 2019 року було складено 251 протокол щодо несанкціонованої (стихійної) торгівлі в неустановлених місцях по всьому Житомиру. Втім, таку кількість протоколів можна було скласти за тиждень лише на вулиці Хлібній.

Зараз на Хлібну повернулася «барахолка», яке ще кілька років тому була на майданчику ринку «Рада», але зараз там планують побудувати багатоповерхівку. А по тій частині вулиці, яке перед входом до Житнього ринку, постійно йде жвава торгівля фруктами, городиною та молочною продукцією.

Також на цій території не переймаються архітектурно-художньою концепцією, яка передбачає певні правила для вивісок різноманітних закладів та магазинів. Й зовнішня реклама тут – це лише питання смаку та можливостей власників.

Загалом територія біля продуктового Житнього ринку та речового «Хлібного» нагадує якийсь райцентр з минулого. Який вигляд мають два квартали вулиці Хлібної (від Бориса Тена до Київської) – дивіться у фоторепортажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Хлібна ринок торгівля Житній ринок  
Матеріали по темі