Влада

​Прокуратура Житомирської області похвалилася другим місцем в Україні за площею повернутих земель

20 July 2019, 15:39

Прокуратура Житомирської області посідає друге місце за площею повернутих державі земель.

Про це 18 липня 2019 року під час наради заявив керівник Житомирської обласної прокуратури Любомир Війтович, - інформує пресслужба прокуратури області.

«За площею повернутих земель – 1875 га – прокуратура області посідає друге місце у державі», - сказав Любомир Війтович.

За його словами, за півроку до суду з обвинувальними актами направлено 5 кримінальних проваджень стосовно організованих злочинних груп у складі 18 осіб, яких викрито на пріоритетних напрямах, зокрема, у сфері охорони довкілля, у бюджетній і господарській сферах.

Також прокурор зазначив, що в області відслідковується зменшення на 10 % загального числа зареєстрованих кримінальних правопорушень, в тому числі особливо тяжких. На 22,5 % зменшилася кількість кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми.

За повідомленням, рівень розкриття злочинів за остаточними результатами розслідування в області становить 43%, що перевищує загальнодержавний (37,8%). Під процесуальним керівництвом органів прокуратури закінчено досудове розслідування у 9600 кримінальних провадженнях, що майже на 18 % більше, ніж у 1 півріччі 2018 року.

Нагадаємо, у червні 2019 року прокуратура області вимагала повернути аграрному технікуму з незаконної оренди 68 га землі державної власності вартістю 12,2 млн грн, а суд скасував договір оренди 15 га землі, яку надали фермерському господарству без проведених торгів.

Як повідомляв Житомир.info, на початку 2019 заступник керівника Житомирської місцевої прокуратури звернувся до суду з позовом до Житомирської міської ради та Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну» щодо земельної ділянки на Корбутівці.

Як депутати Житомирської облради сперечалися щодо продовження мораторію на продаж землі в липні 2019, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податкова земля Війтович  
Матеріали по темі