Політика

У Житомирській області до поліцій надійшло 31 повідомлення, в окрузі №64 затримали псевдожурналістів, - Печененко

21 July 2019, 18:10

У Житомирській області 21 липня до поліції надійшло 31 повідомлення про різні порушення виборчого процесу.

Про це на брифінгу повідомив начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Були курйозні повідомлення, що нібито в одному із закладів харчування займаються підкупом виборців у вигляді безкоштовного наливання горілки. Є повідомлення про те, що на одній з дільниць видають бюлетені для голосування особам, які не мають відношення до того виборчого округу. Знову є повідомлення, що хтось виніс бюлетень за межі виборчої дільниці», - сказав начальник ГУНП.

Він також розповів про ситуацію в Коростенському окрузі №64, де затримали псевдожурналістів.

«Ще є повідомлення, на яке ми маємо зреагувати і дати офіційну позицію поліції з цього приводу: зараз деякі ЗМІ і деякі депутати розносять інформацію, що поліція, нібито, замість того, щоб займатися реагуванням на порушення виборчого процесу, починає затримувати журналістів, доставляє їх до райвідділу, не допускає до тих журналістів адвокатів і так далі. Доводжу інформацію від першоджерела: в Коростенському виборчому окрузі було доставлено до відділу поліції чотирьох осіб, так званих «журналістів». Попередньою перевіркою було встановлено, що вони жодного відношення до будь-якого засобу масової інформації не мають. І посвідчення були фальшиві – у двох вони були з однаковими серійними номерами. Тому ми впевнено стверджуємо, що це ніякі не журналісти, це шахраї. Зараз слідство визначається з кваліфікацією, можливо відкриють кримінальне провадження про підробку документів, і вони будуть нести кримінальну відповідальність. І не треба мені дзвонити і казати, що ви придушуємо засоби масової інформації», - пояснив Вячеслав Печененко.

За інформацією сайту ГУНП, станом на 18.00 правоохоронці зареєстрували загалом 31 повідомлення про ймовірні правопорушення у день голосування, серед них про:

незаконну агітацію (м. Житомир, Чуднів, Новоград-Волинський, Пулини) – 11;

пошкодження бюлетеня (м. Житомир, Коростишів, Коростень) - 4;

спроба/винесення бюлетенів (Житомир, Коростень) – 4;

ймовірний підкуп виборців (Овруч, Народичі) – 2;

запізнення у початку роботи дільниці (Житомир) -1;

спроба проголосувати удвох в одній кабінці (Коростишів) - 1;

інші (8).

Нагадаємо, явка виборців у Житомирській області станом на 16:00 становила менше 40%.

Як повідомляв Житомир.info, у день виборів до Верховної Ради України 21 липня 2019 року біля виборчої дільниці в Коростишеві затримали авто, де знайшли пістолет, биту та ніж. Цього ж дня один з кандидатів по Коростенському округу №64 написав заяву до поліції щодо фейкового повідомлення що він, начебто, знімає свою кандидатуру на користь конкурента. В день голосування станом на 15.00 у Житомирі поліція відкрила одне кримінальне провадження за фактом винесення бюлетенів з дільниці та склала протокол за розірваний бюлетень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори поліція Печененко округ 64  
Матеріали по темі