Події

​У день виборів до поліції Житомирської області надійшло 39 повідомлень про порушення: найбільше в обласному центрі та Коростені

21 July 2019, 20:43

Станом на 20.00 усі територіальні виборчі дільниці припинили голосування виборців. Поліцією зареєстровано 39 повідомлень про ймовірні правопорушення під час волевиявлення жителів регіону.

Про це близько 20.30 21 липня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

Найбільше повідомлень упродовж дня волевиявлення надійшло з дільниць у містах Житомирі (14) та Коростені (5).
Серед інформацій, зареєстрованих правоохоронцями, найбільша кількість повідомлень стосується:

  • - незаконної агітації (м. Житомир, Коростень, Чуднів, Новоград-Волинський, Пулини, Бердичів, Попільня) – 15;
  • - пошкодження бюлетеня (м. Житомир, Коростишів, Коростень) - 4;
  • - спроби/винесення бюлетенів (Житомир, Коростень) – 4;
  • - ймовірного підкупу виборців (Овруч, Олевськ) – 2;
  • - запізнення у початку роботи дільниці (Житомир) -1;
  • - спроба проголосувати удвох в одній кабінці (Коростишів) - 1;
  • - підписання незаповнених бланків (Бердичів) – 1;
  • - інші (11).

Усі повідомлення відповідним чином зареєстровані та за вказаними фактами поліцією здійснюються перевірки. Відкрито 1 кримінальне провадження та ще в одному випадку складено адміністративні матеріали.

Зокрема, за фактом пошкодження бюлетеня на виборчій дільниці, розташованій в одному із вищих навчальних закладів у м. Житомирі, відносно чоловіка складено адміністративний протокол за ст. 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також у Житомирі мав місце факт винесення з приміщення виборчої дільниці двох бюлетенів одним виборцем. Нині поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня…) Кримінального кодексу України. Встановлюються обставини.

Нагадаємо, за даними національного екзитполу до Верховної ради проходять п’ять партій: «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність», «Батьківщина», «Голос».

Як повідомляв Житомир.info, на дільниці в житомирському державному університеті ім. Франка чоловік спробував винести бюлетень, поліція відкрила кримінальне провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція вибори голосування  
Матеріали по темі