Події

Через підозрілу коробку з залізничного вокзалу в Житомирі евакуювали пасажирів

22 July 2019, 16:36

У Житомирі 22 липня о 11:10 до поліції надійшло повідомлення про підозрілу коробку, яку виявили працівники залізничного вокзалу. Знахідку знайшли під час планового ранкового огляду в одній із камер схову. Усіх працівників вокзалу та людей, які чекали на потяг вивели з приміщення. Вхід на територію вокзалу обмежили.

«Ми їдемо в Білорусь. Нам сказали, що тут заміновано, нікого не пускають, все. Сказали чекати, і якщо буде поїзд, то йти на перон з іншої сторони, аж туди», - розповідає Аліна.

Правоохоронці знешкодили виявлену коробку за допомогою спрямованого вибуху. Близько 13-ї години приміщення відкрили і вокзал відновив роботу.

«Близько 11-ї години був виявлений підозрілий предмет при плановому огляді камер схову. Ми викликали поліцію, відбулося знешкодженню цього підозрілого об'єкта. Паралельно, потяги, які прибували на перон, зупинялися трохи далі, і там проходило відправлення. Усі люди безпечно сіли на свій потяг. На роботу вокзалу ця ситуація ніяк не вплинула. Зараз все повністю працює в штатному режимі», - каже заступник начальника вокзалу станції «Житомир» Сергій Дудко.


В управлінні Нацполіції повідомили, що знахідка не несла ніякої загрози, а всередині виявили чиїсь особисті речі.

«Працівники поліції провели всі необхідні заходи для того, щоб перевірити вміст знахідки. В результаті було встановлено, що жодних вибухових пристроїв або інших предметів, які могли становити загрозу безпеці громадян, виявлено не було. Виявили чиїсь особисті речі», - говорить заступник начальника відділу комунікації ГУ Нацполіції у Житомирській області Ольга Номерчук.

Ймовірно, підозрілим предметом у коробці був чийсь мобільний телефон.

Наразі у поліції встановлюють особу, якій належала знайдена коробка.

Нагадаємо, 22 липня на залізничному вокзалі в Житомирі поліція оточила камеру схову, де знайшли «підозрілу» коробку.

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2019 року поліція перевіряла на предмет вибухівки автовокзал у Житомирі, а 15 липня 2019 вкотре «замінували» Житомирський медінститут і політехніку, через що евакуювали студентів та викладачів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вокзал вибухівка поліція замінування  
Матеріали по темі