Політика

В Чуднівському окрузі результати кандидата від «Слуги народу» записали іншому, в ситуацію втрутилась поліція

22 July 2019, 20:44

В Чуднівському окрузі №67, куди входить частина Житомира, до електронної системи внесли не ті результати: голоси за кандидата від партії «Слуга народу» Сергія Кузьміних записали самовисуванцю Володимиру Кропивницькому.

Відповідну заяву уповноваженої особи партії «Слуга народу» по ОВО №67 оприлюднив кандидат Кузьміних.

У заяві на ім’я голови окружної виборчої комісії зазначається, що член ОВК порушив порядок внесення даних до електронної системи підрахунку голосів.

В штабі кандидата уточнили, що мова йде про 12 протоколів, з яких голоси за Кузьміних записували Кропивницькому і навпаки.

«Ми піймали 12 протоколів на серверній – міняли голоси за Кропивницького на голоси за Кузьміних, різниця там була суттєва, наприклад у Кропивницького – 8 голосів, у Кузьміних – 560. Точну кількість голосів не можу сказати, але мова йде про 1,5-2 тисячі голосів, які забрали у нашого кандидата», - пояснив керівник виборчого штабу Сергія Кузьміних.



У головному управлінні Нацполіції в Житомирській області ситуацію з неправильним зарахуванням голосів підтвердили.

«Зробили помилку в перенесенні результатів, нібито технічну. Таким чином виникла розбіжність між протоколами з «мокрими печатками» та електронними. Цю помилку виявили і усувають чи вже усунули, але поліція на місці події є», - повідомила Житомир.infо речниця ГУНП Алла Ващенко.

На сайті ЦВК станом на 20:30 22 липня було зазначено, що по округу №67 отримані результати 89,91% протоколів, за само висування Віктора Развадовського проголосували 25 452 виборців (35,72%), за кандидата від «Слуги народу» Сергія Кузьміних – 24 505 виборців (34,39%), розрив становить 947 голосів.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами паралельного підрахунку голосів волонтерського штабу партії «Слуга народу» по Чуднівському округу №67 перемагає Сергій Кузьміних, який випереджає чинного нардепа Віктора Развадовського на 2,2%, або на 1890 голосів: за Кузьміних – 29 824 голоси (35%), за Развадовського – 27 934 голоси (32,8%)..

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори округ 67 Кузьміних поліція ОВК  
Матеріали по темі