Події

​Житомирський медінститут і політехніку втретє за місяць «замінували»

23 July 2019, 12:50

У Житомирі поліція перевіряла повідомлення про вибухівку у двох вищих навчальних закладах, один вуз вже обшукали і нічого не знайшли.

Про це 23 липня повідомила поліція Житомирської області.

«23 липня близько 10.30 год. до поліції надійшло повідомлення від адміністрації одного з вищих навчальних закладів обласного центру про отримання електронного листа із сповіщенням про закладення у приміщенні вибухівки. За 15 хвилин аналогічне повідомлення надійшло від керівництва ще одного місцевого вишу. Нині на місцях подій працюють поліцейські та інші екстрені служби», - поінформував відділ комунікації ГУНП у Житомирській області.

За вказаними адресами виїхали слідчо-оперативні групи ГУНП та міськвідділу поліції, вибухотехніки, кінологи, патрульні, представники інших правоохоронних відомств і екстрених служб. Поліцейські обмежили доступ до потенційно небезпечних територій та провели евакуацію людей з приміщень. Патрульні поліцейські забезпечували безпеку руху транспорту, а фахівці вибухотехнічної та кінологічної служб ГУНП оглядали приміщення та навколишні території, - повідомляє поліція.

У відділі комунікації Житомир.info уточнили, що мова йде про Житомирський медінститут та Житомирську політехніку, які тільки в липні 2019 «мінували» вже тричі: 9, 15-го і нині, 23-го.

Інформацію про події належним чином зареєстрували, авторів повідомлень вже шукають. Відділ комунікації зазначає, що об 11.45 перевірку в одному з навчальних закладів завершили (медичний інститут, - ред.), небезпечних предметів не виявили. О 13-й годині поліція повідомила про відсутність загрози і в іншому виші.

Нагадаємо, 15 липня 2019 року в Житомирі вкотре шукали вибухівку в медінституті й політехніці, а взагалі за літо житомирські виші «мінують» вже вп’яте. Так, 27 травня евакуювали людей з медінституту та ще кількох вузів. 24 червня 2019 року на електронні адреси трьох вишів – агроекологічного університету, Житомирської політехніки та медінституту – знову надійшли повідомлення про замінування. 9 липня - чергова евакуація з Житомирської політехніки та медичного інституту, повтор - 15 липня.

Як повідомляв Житомир.info, у поліції області стверджували, що до пошуку зловмисників, які розсилають неправдиві повідомлення, підходять зі всією серйозністю не тільки в нашому регіоні, а й в інших областях, де правоохоронців також змушують реагувати на завідомо брехливу інформацію.

22 липня 2019 року з залізничного вокзалу в Житомирі евакуювали людей, бо в камері схову виявили «підозрілу» коробку. Коробку, в якій ймовірно знаходився телефон, підірвали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вуз поліція  
Матеріали по темі