Події

​У Житомирі судитимуть донеччанку, яка писала закони для ДНР

23 July 2019, 14:00

У Житомирі судитимуть донеччанку, депутата так званої «Народної Ради ДНР» за участь у терористичній організації.

Про це 23 липня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«У понеділок, 22 липня 2019 року, прокуратурою Житомирської області, за результатами заочного досудового розслідування, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом участі особи у терористичній організації «Донецька Народна Республіка». Жительку Донецької області обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації)», - повідомили в прокуратурі та додали, що санкція частини 1 статті 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавленні волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Установлено, що громадянка України, протягом тривалого часу - з червня 2016 по листопад 2018 роки брала участь у структурному підрозділі терористичної організації «ДНР» на посаді так званого «депутата Народної Ради ДНР».

Зокрема, «народна діячка» терористичної організації брала участь у розробці та прийнятті псевдозаконів «ДНР», здійснювала від імені терористичної організації прийом громадян, а також через публічні виступи у ЗМІ проводила інформаційну роботу, направлену на виправдання та поширення ідеології «ДНР».

«Викрили протиправну діяльність особи та проводили досудове розслідування у кримінальному провадженні співробітники Управління СБУ в Житомирській області, прокуратура області здійснювала процесуальне керівництво. Справу розглядатиме Корольовський районний суд м. Житомира. Публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура області», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, з червня 2018 року і по даний час під цілодобовим арештом перебуває житомирський блогер Василь Муравицький, якому інкримінують державну зраду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тероризм суд СБУ  
Матеріали по темі