Місто

​Чи варто проводити дострокові місцеві вибори і міняти владу в Житомирі. Опитування

23 July 2019, 16:26

21 липня відбулись позачергові вибори до українського парламенту. Станом на 15 годину 23 липня Центрвиборчком опрацював 96% протоколів і вже можна говорити, що більшість місць в парламенті займуть представники президентської партії «Слуга народу». Під час оголошення національного екзитполу, відповідаючи на запитання про можливість проведення дострокових місцевих виборів, президент України Володимир Зеленський порадив «не розслаблятись». Чи варто зараз проводити дострокові місцеві вибори і чи потрібно змінювати владу в Житомирі, ми поцікавились в містян.

«Я вважаю, що місцеві вибори потрібно проводити достроково. Так, як і парламентські. Якщо робити перезавантаження влади, то на місцевих рівнях так само, бо, як правило, через те, що ми маємо сьогодні децентралізацію, то певні кошти можуть просто розкрадати на місцях. І так воно в принципі і є», - вважає житомирянин Микола Туровський.

«Якщо Зеленський йде правильним шляхом для нас, українців, і якщо він вважає, що треба змінювати, то треба змінювати. Але якщо це дійсно буде відповідати інтересам українського народу і зробить зміни в житті. А зміни потрібні», - переконана житомирянка Тетяна.


«Нинішня місцева влада мене, наприклад, влаштовує. В порівнянні із тим, що було, то зараз видно, що щось робиться і місто преображається. Тому до нинішньої влади в мене поки питань немає. А змін на краще дійсно хочеться. Хочеться, звісно, щоб було краще. Для того ми і ходимо на вибори», - каже житомирянка Світлана Перепелиця.

«Ну, трохи треба змінити, звісно. Коли починаються вибори, то в нас йдуть майданчики, дороги, геть усе. А за рік нічого не робиться. Я вважаю, що треба круглий рік це робити, а не перед виборами. Сухомлина треба вже міняти, напевно», - думає житомирянка Галина Кісєльова.

«Я вважаю, що доцільно змінювати, щоб була вже одна команда. Тоді вже і запитання будуть до тієї команди. Вони будуть щось робити і не будуть ставити одне одному палки в колеса. До цього часу, до парламентських виборів саме так і було. Не знаю щодо мера, бо особисто я задоволений його роботою. Але ми не знаємо, як він себе поведе далі із цією командою. Це вже ми побачимо, коли пройде хоча б пару місяців. А зараз я ще нічого не можу сказати», - розповідає житомирянин Василь.

«Я не вважав би за потрібне змінювати місцеву владу саме зараз. Якраз багато в місті йде роботи, дороги ремонтуються та й взагалі. Тим більше влітку, коли люди на відпочинку, я вважаю, що місцеві вибори зараз недоцільні. Щоб всіх все влаштовувало - то такого ніколи не буває. І яка б та влада не була, вона ніколи всіх не буде влаштовувати. Але роботи багато зараз ведеться в місті: утеплення будинків, дороги ремонтуються, тротуари. Все потрібно довести до кінця, до логічного завершення, а потім вже й думати про зміну влади», - вважає житомирянин Олександр.

«Я вважаю, що не потрібно. В нас дуже гарний міський голова. Мені подобається», - каже житомирянка Валентина.

«Я вважаю, що це потрібно зробити зараз. Бо Володимир Зеленський вже набрав достатньо рейтингу, щоб зробити все, що він задумав. І я думаю, що місцеві вибори на хвилі президентських та парламентських можна виграти», - переконаний житомирянин Дмитро Половцев.

Нагадаємо, за даними національного екзитполу до Верховної ради проходять п’ять партій: «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська Солідарність», «Батьківщина» та «Голос».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори опитування  
Матеріали по темі