Події

​У селі Житомирської області гадюка вкусила 4-річну дівчинку, яка гралася на подвір’ї

26 July 2019, 11:23

В селі Мочульня Овруцького району гадюка вкусила за ногу маленьку дівчинку, що гралася на подвір’ї приватного будинку.

Про це 26 липня повідомили в управлінні цивільного захисту населення Житомирської ОДА.

«Прикрий інцидент трапився 25 липня в Овруцькому районі. Через укус плазуна до реанімаційного відділення центральної районної лікарні госпіталізовано дівчинку 2015 року народження, мешканку с. Мочульня. Як з'ясувалося, це сталося на подвір'ї приватного будинку. Змія вкусила дівчинку за праву ногу. Наразі вона перебуває під наглядом лікарів, стан її здоров'я задовільний», - поінформували в управлінні ЦЗН та додали, що з початку 2019 року до лікувальних закладів області через укуси гадюк потрапили вже 12 осіб, з них 3 дітей.

«Плазуни нападають не лише в лісі, але й підповзають близько до людських домівок. Вони можуть ховатися на присадибних ділянках, в садах та на подвір'ї. Тому слід бути уважними та обережними, адже уникнути гадюк може допомогти звичайна пильність. Крім того, вирушаючи до лісу, радимо взувати високе взуття, уважно дивитися під ноги та брати із собою палицю, щоб перевіряти, чи в траві не заховалася змія», - радять в управлінні.

Нагадаємо, попередній випадок укусу плазуна стався також в Овруцькому районі: 18 липня в лісі поблизу села Усове гадюка вкусила бабусю, яка збирала гриби.

Як повідомляв Житомир.info, 6 липня 2019 року до реанімації з діагнозом «укус гадюки» потрапила 5-річна жителька села Кишин Овруцького району Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: плазун змія гадюка укус дитина  
Матеріали по темі