Суспільство

У Житомирській області цього року 135 учасників бойових дій вже пройшли безкоштовне оздоровлення

28 July 2019, 10:52

135 учасників бойових дій Житомирщини вже скористалися можливістю самостійно обрати заклад та безкоштовно пройти оздоровлення.

Про це повідомляє сайт ОДА з посиланням на департамент праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації.

«З початку 2019 року 85 учасників АТО вже оздоровилися, на сьогодні ще 50 перебувають у санаторіях. Крім того, 8 учасників АТО вже також уклали договори з оздоровчими закладами і найближчим часом поїдуть на відпочинок та оздоровлення», - йдеться у повідомленні.

Учасники бойових дій можуть безкоштовно пройти санаторно-курортне лікування, при цьому самостійно обравши заклад для оздоровлення.

«Обмежень при виборі санаторію немає. Єдине – заклад повинен мати ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та присвоєння вищої або першої акредитаційної категорії, а також надавати послуги відповідно до медичних рекомендацій. В путівку має бути включене проживання, триразове харчування, лікувально-діагностичні процедури. Перелік послуг може різнитися залежно від санаторію. Термін перебування в санаторії складає 18-21 день», - інформує ОДА.

Орієнтовний перелік закладів, де можна оздоровитися, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році в Житомирській області санаторно-курортним лікуванням забезпечили 364 учасника АТО/ООС, на це з державного бюджету спрямували 2,9 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА оздоровлення АТО санаторій  
Матеріали по темі