Суспільство

​Житомирські десантники зіграли роль противника для колег з Полтавської бригади

29 July 2019, 09:48

На полігоні під Житомиром проходить комплекс тактичних навчань з бойовою стрільбою підрозділів ДШВ 46-ї та 95-ї бригад.

Про це 27 липня повідомила пресслужба командування Десантно-штурмових військ ЗС України.

46-та бригада ДШВ локалізується у Полтаві.

«На Житомирщині триває комплекс тактичних навчань з бойовою стрільбою військових частин та підрозділів Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. На різних ділянках та вогневих містечках загальновійськового полігону ДШВ свої знання та практичні навички підвищує особовий склад підрозділів 46 та 95 окремих десантно-штурмових бригад. Цього разу задумом навчань було передбачено, що десантники з Полтавщини будуть вести «бойові дії» проти підрозділів доволі сильного та спритного противника, роль якого зіграли житомирські десантники», - інформує пресслужба.

За словами керівника навчань, тимчасово виконувача обов’язки командувача Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-майора Євгена Мойсюка, така практика є доволі ефективною, адже противник не умовний, а цілком реальний. Також загартований в боях.

«Лише під час тренувань із сильним противником командири всіх рівнів починають діяти на повну, аналізувати його можливі дії та швидко приймати відповідні рішення», – відзначив генерал-майор Євген Мойсюк.

Під час різних етапів навчань було відпрацьовано переміщення підрозділів до визначених районів, планування ведення подальших бойових дій, форсування водної перешкоди, здійснення контратаки сил умовного противника з метою взяття під контроль визначених рубежів тощо.

«Надалі посилені танками та артилерією десантно-штурмові підрозділи відпрацьовували навчально-бойові завдання в різних видах загальновійськового бою. Наступного тижня для вказаних підрозділів сплановано відпрацювання питань рейдових, десантно-штурмових дій та виконання завдань в тактичному повітряному десанті», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку липня 2019 житомирські десантники проходили тактичні навчання на Львівщині.

Фоторепортаж про перші стрибки житомирських десантників-резервістів дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 95 бригада десантник полігон навчання  
Матеріали по темі