Місто

​Чи встигнуть у Житомирі до вересня закінчити першу чергу капремонту набережної

29 July 2019, 15:55

У Житомирі триває реконструкція набережної у парку культури та відпочинку. Зрізані старі дерева, сходи до альтанок, парапети та будівельні матеріали - такий вигляд сьогодні має набережна.

У нижній альтанці вже замінили покрівлю та підлогу, розпочали реставраційні роботи в альтанці, яка розташована вище на схилах Тетерева. Будівельники почали знімати асфальтне покриття, яке замінять на тротуарну плитку. Також монтують зовнішні електромережі та продовжують укріплювати стінки біля доріжок, які знаходяться біля річки.

«‎Перша черга: планується реконструкція сходів, що з лівої сторони, на самій набережній буде змінено асфальтне покриття на плитку, також буде змонтовано дитячий атракціон, амфітеатр та глядацькі лавки», ‎ - розповідає начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.


Чи встигне фірма-підрядник закінчити до визначеного терміну? В управлінні капітального будівництва говорять, що за потреби готові подовжити терміни, та прогнозують, що до вересня можуть не встигнути.

«Термін був до 1 вересня, але там були зміни до контракту, тому що було скориговано проєкт. Будемо дивитися на погодні умови, якщо буде потреба - подовжимо терміни виконання робіт‎»‎, - розповідає начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, у середині червня 2019 року підрядники розповіли та показали, як проходить реконструкція набережної в житомирському парку.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці жовтня 2018 року мер Житомира Сергій Сухомлин анонсував проєкт реконструкції набережної річки Тетерів у парку імені Гагаріна, який реалізують за кошти Європейського Союзу.

У грудні 2018 року управління капітального будівництва Житомирської міськради уклало договір з переможцем торгів ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит», яке зобов’язалось здійснити реконструкцію набережної (І черга) за 16,4 млн грн.

В січні 2019 року в інтерв’ю мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що заплановані роботи на набережній у Житомирі переможець тендеру «Фаворит ОПТ» має завершити до 1 вересня поточного року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: набережна парк Тетерів реконструкція Фаворит ОПТ  
Матеріали по темі