Місто

У Житомирі люди з самісінького ранку займають чергу, аби отримати прописку

30 July 2019, 13:41

Попри період відпусток, черга за пропискою в Житомирі меншою не стала. У відділі реєстрації місця проживання фізичних осіб управління ведення реєстру територіальної громади Житомирської міської ради, аби отримати довідку, люди займають місце з самісінького ранку.

У черзі журналістам Житомир.info розповіли, що тут завжди людно, тому варто приходити завчасно.

«З шостої години.‎ Маленька дитина вдома, аби попасти, потрібно завчасно зайняти чергу», - говорить Діана‎.

«Прийом розпочинається з десятої години. Для того, аби попасти першими, ми зайняли чергу з восьми ранку. Дехто прийшов на сьому годину, вони перед нами у черзі. Тут завжди багато людей», - говорить Валентина.‎

«‎‎Чекаємо годину. Прийшли завчасно, бо тут черги», - говорить Людмила.


В управлінні ведення реєстру територіальної громади розповідають, що ажіотажу немає, працюють у звичному режимі. Говорять, невдовзі роботи у них побільшає, адже наприкінці серпня до міста приїдуть студенти, яких потрібно буде зареєструвати у гуртожитках.

«На сьогодні черги у нас щодня. Люди вирішують свої питання, в першу чергу, купують чи продають квартири, змінилося законодавство у 2016 році, потрібно реєструвати дітей від народження. В п'ятницю було 60 чоловік, в середньому щодня приймаємо до ста осіб»‎, - ‎розповідає заступник начальника управління ведення реєстру територіальної громади Житомирської міської ради Валентина Розквасова.

Прийом громадян проводиться щодня з понеділка по п'ятницю з 10 до 17 години. У приймальні працює п’ять спеціалістів. Черга з кількістю працівників не пов'язана, запевнили в управлінні. Поповненню кадрів були б раді, але посадити їх немає куди.

«Сьогодні можна було й більше, але поки у нас обмежені можливості з приміщенням. Три тижні тому нам виділи ще одну кімнату на першому поверсі. ‎Ми все-таки чекаємо, що до нового року переїдемо в Корольовську районну раду, де буде єдиний ЦНАП, тоді нам буде трохи легше», - говорить ‎Валентина Розквасова.

Також в управлінні пояснили, чому відсутня електронна черга.

«‎На сьогодні, на жаль, у нас електронної черги немає, такої можливості у цьому приміщенні немає, але у майбутньому ЦНАПі буде», ‎- каже ‎Валентина Розквасова.

Нагадаємо, з 4 квітня 2016 року в Житомирі роботу Корольовського та Богунського паспортних столів виконує управління ведення реєстру територіальної громади, яке здійснює функції у сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування. Управління знаходиться за адресою: м. Житомир, майдан ім. С. П. Корольова, 4/2.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: реєстрація управління ведення реєстру  
Матеріали по темі