Влада

Житомирська облрада хоче з держбюджету 7,3 млн грн на проведення форуму за участю Зеленського та Лукашенка

31 July 2019, 16:21

Житомирська обласна рада хоче звернутися до президента та Кабінету міністрів щодо виділення коштів на проведення Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь.

Відповідний проєкт рішення сесії 30 липня оприлюднений на сайті облради.

«Ми, депутати обласної ради, стурбовані питанням забезпечення фінансування заходів, пов’язаних з процесом підготовки до проведення Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь в м. Житомирі 3-4 жовтня поточного року. Житомирська обласна державна адміністрація в якості приймаючої сторони, вже розпочала підготовку до проведення зазначеного Форуму на території області та готова надати необхідну організаційну підтримку для забезпечення представлення регіонів України та Республіки Білорусь. Проте, враховуючи досвід проведення Першого форуму регіонів України та Білорусі, що пройшов 25-26.10.2018 у м. Гомель Республіки Білорусь, де білоруська сторона взяла на себе всі витрати на забезпечення харчування і перевезення членів українських делегацій, виготовлення сувенірної продукції та роздаткових матеріалів, а також організацію технічного супроводу заходів Форуму на найвищому рівні, бюджет Форуму, з урахування непередбачуваних витрат, за попередніми розрахунками складає близько 7,3 млн. грн. На жаль в обласному бюджеті Житомирської області на 2019 рік не передбачені кошти на вищевказані витрати», - йдеться у зверненні.

У зв’язку з цим, депутати звертаються до президента та Кабміну з проханням вжити заходів щодо забезпечення виділення з державного бюджету України необхідного фінансування для проведення Форуму.

Звернення планують розглянути на двадцять п’ятій позачерговій сесії обласної ради VII скликання 01 серпня 2019 року.

Нагадаємо, в жовтні 2018 року тодішній президент України Петро Порошенко заявив, що Другий Форум регіонів України та Республіки Білорусь пройде в Житомирі. 2 липня 2019 року Президент України Володимир Зеленський запросив президента Білорусі Олександра Лукашенка на II Форум регіонів України та Білорусі, який відбудеться в Житомирі. Згодом стало відомо, що Лукашенко прийняв запрошення Зеленського відвідати Житомир.

Як повідомляв Житомир.info, 26 березня 2019 року голова Житомирської облради Володимир Ширма та ексголова ОДА Ігор Гундич зустрілися з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Ігорем Соколом, щоб обговорити організаційні моменти для проведення Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь у місті Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада звернення форум Білорусь  
Матеріали по темі