Місто

Вода у житомирському гідропарку знову непридатна для купання

1 August 2019, 10:55

Житомирянам та гостям міста варто утриматися від купання у річці Тетерів у місцевому гідропарку, адже вода у ній перенасичена кишковою паличкою.

Про це 1 серпня повідомила Державна установа «Житомирський обласний лабораторний центр» МОЗ України.

«У період з 29.07.2019 р. по 01.08.2019 р. лабораторним центром проведено дослідження якості води на міських пляжах у м. Житомирі (гідропарк), Коростені (вул. Горького), Новограді-Волинському (вул. Богуна). В результаті досліджень встановлено, що вода в р. Тетерів у м. Житомирі, річках Случ та Уж непридатна для купання в зв’язку із понаднормовим забрудненням води кишковою паличкою (виділено редакцією)», – йдеться у повідомленні.

Тож лабораторний центр рекомендує жителям Житомира, Коростеня та Новограда-Волинського утриматись від купання в зазначених місцях.

«Для відпочинку біля води вибирайте водойми з чистою водою. Для цього ознайомтесь з результатами досліджень на «Мапі моніторингу», – радять у лабораторному центрі.

А тижнем раніше, 24 липня, ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» МОЗ України повідомляв, що небезпечною для купання є вода й у всіх житомирських кар’єрах.

«Небезпечною для відпочивальників є вода в усіх Житомирських (Богунський, Соколовський, р-н Польової, с. Слобода-Селець) та Черняхівському кар’єрах, а також у річці Очеретянка в цьому ж селищі. Вміст лактозо-позитивної кишкової палички в цих водоймах перевищує нормативний рівень у 48 разів (240000 у 1 л води при нормі не більше 5000). Зрозуміло, що жителям Бердичева та Житомира варто утриматись від купання в цих водоймах», – йшлося у повідомленні.

Нагадаємо, 12 липня лабораторний центр інформував, що вода у річці Тетерів у м. Житомирі відповідає санітарним нормам, а в річках Случ (Новоград-Волинський) та Уж (Коростень) непридатна для купання у зв’язку з понаднормовим вмістом кишкової палички.

Як повідомляв Житомир.info, 4 червня 2019 року начальник ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита розповідав про те, що купатися у річці Тетерів не рекомендується: у воді підвищені мікробіологічні показники. 21 червня завідувач відділу санітарно-гігієнічних досліджень Юрій Лутай запевнив, що вода в річці Тетерів у межах пляжу в житомирському гідропарку відповідає вимогам за мікробіологічними показниками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Тетерів річка купання лабораторний центр  
Матеріали по темі