Місто

Житомирські маршрутки № 110 повертаються до старої схеми: не їхатимуть на Бориса Тена і до «Паперової фабрики»

1 August 2019, 16:26

Схема руху приміського маршруту №110 буде змінена, зокрема, автобуси не заїжджатимуть на вулицю Бориса Тена.

Лист з повідомлення про це 1 липня на електронну пошту Житомир.info надіслав читач.

«Сьогодні побачив об'яву, що № 110 більше не їхатиме на Бориса Тена з 3-го числа, а розвертатиметься на вокзалі. Будь ласка, з'ясуйте, чи планують на Бориса Тена ще якийсь додатковий маршрут, бо «п'ятірки» старі, ходять раз на 15-20 хвилин, а в обід та після 19:30 її неможливо дочекатися», – написав читач.

Чим мотивовані зміни схеми руху маршруту №110, Житомир.info поцікавився у перевізника Аркадія Савіцького (ТОВ «САВ-ТРАНС»).

«Так міська рада вирішила. По Бориса Тена там, ймовірно, додадуть автобуси – «п’ятірку». Звертайтеся до міської ради, нічого конкретного я вам не скажу», – зазначив перевізник.

Начальник управління транспорту та зв’язку міськради Костянтин Підпокровний у коментарі Житомир.info зауважив, що маршрутки № 110 рухатимуться відповідно до схеми, за якою вони курсували багато років поспіль – не їхатимуть до мікрорайону «Паперова фабрика».

«Перевізник маршруту №110 поінформував облдержадміністрацію, як замовника перевезення, адже договір зараз підписаний саме з ОДА, що повертається до схеми, за якою він працював раніше, до продовження маршруту (до «Паперової фабрики» - ред.). А нам до відома надали копію. Логічно, що для інформування пасажирів в автобусах розмістили відповідні оголошення. Нагадаю, що протягом років 15 цей маршрут працював саме за такою схемою – доїжджав до залізничного вокзалу. А минулого року, коли восени був ліквідований маршрут №4, який забезпечував сполучення з Крошні до Силікатного, почалися проблеми щодо забезпечення сполучення з Силікатним. Тому було прийнято рішення стосовно продовження маршруту №110 по Бориса Тена до Силікатного, аби закрити цю проблему. Це був тимчасовий захід. Перевізник попрацював. А зараз, може, економічно невигідно, може, інші причини, не можу сказати, вирішив повернутися до старої схеми. У нього діючий договір з облдержадміністрацією. Тобто, ми не даємо погодження на скорочення чи продовження маршруту, нас поставили до відома», – пояснив Костянтин Підпокровний.

Як повідомляв Житомир.info, з 20 листопада 2018 року приміський маршрут №110 продовжили до мікрорайону «Паперова фабрика» у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка маршрут №110 Підпокровний  
Матеріали по темі