Влада

​У Житомирі на пішохідній вулиці фестиваль «Пісенний спас» матиме посадкову зону, де місця будуть за благодійні внески

2 August 2019, 09:25

Фестиваль «Пісенний спас» проведуть цього року на Михайлівській, де буде посадкова зона за благодійній внески.

Питання погодження проведення фестивалю розглядали на позачерговому засіданні Житомирського міськвиконкому 2 серпня.

«Приїдуть на конкурс 40 виконавців, які відібрали члени журі. Впродовж трьох днів на Михайлівській будуть проходити концерти за участю конкурсантів, «зірок» і зарубіжних гостей. Також буде презентація рушника, який має на сьогодні 14 метрів, його вишивала наша майстриня і на ньому автографи «зірок», які приїздили на цей фестиваль впродовж цих п’яти років. Цього року у нас суттєва зміна – зміна локації: фестиваль відбуватиметься на Михайлівській, але сподіваюся, що наступного року ми знову повернемося в «Ракушку», - розповіла організатор фестивалю Ірина Шинкарук.

Вона зауважила, що вхід на фестиваль завжди був безкоштовний, але на Михайлівській будеблагодійний внесок за посадкові місця.

«У нас є посадкова зона, бо наш глядач – не тільки молодь. І ми пропонували зробити такий благодійний внесок, кошти від якого підуть на встановлення барельєфу Володимира Шинкарука. Це не фіксований благодійний внесок – людина може дати 5 гривень чи 500 гривень і зайняти місце у посадковій зоні», - пояснила Ірина Шинкарук.

На засіданні присутні 13 членів виконкому з 25.

Нагадаємо, у порядку денному позачергового засідання було 7 питань.

Як повідомляв Житомир.info, П’ятий фестиваль «Пісенний Спас» у Житомирі збираються провести на Михайлівській, а не в «Ракушці».

Цього року фінансування фестивалю з міського бюджету не буде: в березні 2019 ГО «Пісенний Спас» заявляла про бюджет заходу в 1,2 млн грн і просила з міського бюджету 300 тис. грн. Вже у квітні 2019 П’ятого фестивалю «Пісенний Спас» не було у списку проєктів-переможців, які реалізують за бюджетні кошти в 2019 році. У квітні 2019 коордрада при ОДА погодила виділення грантових коштів в сумі 10980 гривень на проєкт ГО «Пісенний Спас» «Рушниковий оберіг «Житомирська вишиваночка», а у червні додала до цих коштів ще 10 тис. грн за рахунок відмови від участі в конкурсі двох ГО.

З 2014 року Міжнародний фестиваль «Пісенний Спас» проходить в літньому театрі «Ракушка». У 2018 році в рамках «Пісенного Спасу» на Михайлівській відкрилося «Фестивальне містечко» зі святковою торгівлею, літературною алеєю, дитячим майданчиком, фотозонами та вишиванням Спасівського рушника, а виступи конкурсантів традиційно були в «Ракушці».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пісенний Спас фестиваль Михайлівська виконком  
Матеріали по темі