Події

У Житомирі після збуту 200 стаканів макової соломи затримали банду наркоторговців, в яких вилучили гроші й автомобілі

2 August 2019, 17:05

2 серпня працівники Управління протидії наркозлочинності та слідчі обласного главку поліції за участі бійців КОРДу затримали чотирьох осіб, обґрунтовано підозрюваних у розповсюдженні наркотиків на території Житомирської області. Двоє чоловіків та двоє жінок є членами стійкого злочинного угрупування, яке, за інформацією поліції, близько року займалось продажем метадону, опію та макової соломи.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Затримання наркозбувачів стало результатом спецоперації правоохоронців з викриття їх незаконної діяльності. Усі заходи проводились під процесуальним керівництвом прокуратури області.

За наявною інформацією, викрита група займалась розповсюдженням наркотиків не лише у Житомирі, але й у кількох районах області.

«Двоє фігурантів були затримані в обласному центрі відразу після продажу близько 200 стаканів макової соломи. Згодом поліцейські затримали ще двох їх спільників. Також викриті дрібні дилери розгалуженої мережі продажу наркотичних засобів. Цього ж дня проведено низку санкціонованих обшуків, у тому числі за місцями проживання причетних осіб. У результаті вилучено докази протиправної діяльності – наркотичні засоби на загальну суму близько 30 тисяч гривень, майже 100 тисяч гривень готівкових коштів, 2 автомобілі іноземного виробництва, близько 10 мобільних телефонів та банківські картки», – інформує поліція.

Четверо осіб затримані у рамках ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого за ч.2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 4 червня 2019 року на вулиці Грушевського в Житомирі патрульні зупинили автомобіль Hyundai, в якому знайшли наркотичну речовину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики макова соломка наркоторговець  
Матеріали по темі