Події

​ДФС попередила, що електронні листи з сумами податкового боргу розсилають шахраї

5 August 2019, 09:40

В Україні від імені ДФС відбувається спам-розсилка вірусних файлів.

Про це 1 серпня повідомила прес-служба Державної фіскальної служби України.

«Протягом останніх днів зафіксовано зростання кількості звернень платників податків щодо отримання електронних листів від імені Державної фіскальної служби України про наявність податкового боргу, вчинення адміністративного порушення, порушення податкового законодавства тощо. Такі листи містять вкладення, відкриття яких призводить до завантаження вірусного файлу», - інформує податкова.

У ДФС зазначають, що посилання спам-повідомлень відбувається з електронних скриньок, які не мають жодного відношення до Державної фіскальної служби України.

«Звертаємося до платників з проханням уважно читати електронну адресу відправника листа та перевіряти її достовірність. Для листування та обміну інформацією з органами державної влади, юридичними чи фізичними особами, організаціями іноземних держав та іншими підприємствами Державна фіскальна служба України використовує виключно електронні поштові скриньки, зареєстровані на поштовому сервері в домені sfs.gov.ua», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у червні 2019 повідомлялося, що в Житомирській області почастішали випадки телефонних шахрайств, у яких зловмисники представляються працівниками податкової та видурюють гроші у підприємців.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2017 повідомлялося про шахраїв, які вимагають у підприємців кошти для залагодження питань щодо «перевірок», а в листопаді того ж року – про смс-ки з сумами боргу, які відсилалися від імені ДФС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФС шахрай шахрайство смс податкова  
Матеріали по темі