Події

Постачальник медтехніки, у якого закуповували діагностичне обладнання для житомирських лікарень, «наварив» майже 800 тис. грн

6 August 2019, 12:45

У Житомирі розслідується кримінальне провадження щодо заволодіння керівником департаменту товариства майже 790 тис. грн бюджетних коштів під час тендерних поставок медтехніки.

Про це 6 серпня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненого керівником департаменту медичного обладнання товариства з обмеженою відповідальністю.

Особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

«У ході досудового розслідування установлено, що у жовтні 2017 року, за результатами проведених конкурсних торгів, між управлінням охорони здоров’я Житомирської міськради та товариством укладено два договори про закупівлю за державні кошти медичного обладнання. Відповідно до договорів, приватне товариство зобов’язане було поставити діагностичне обладнання для лікарень Житомира на загальну суму майже 5,2 млн грн. Однак постачальник порушив вимоги чинного законодавства, яке регламентує ціноутворення на вироби медичного призначення, що закуповують за бюджетні кошти, завищивши вартість медичної техніки на загальну суму 783 492 грн», – йдеться у повідомленні.

Унаслідок таких протиправних дій постачальник завдав управлінню охорони здоров’я Житомирської міськради шкоди на зазначену суму, заволодівши бюджетними коштами майже на 790 тис. грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить СУ ГУНП в області.

Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 14 серпня 2019 року суд визнав недійсним тендер на ремонт школи в Житомирському районі через завищену вартість та утричі менший гарантійний строк якості виконаних будівельних робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер торги Prozoro медтехніка  
Матеріали по темі